banner359

Kadın muhtardan örnek proje

12 Mayıs 2019 Pazar 16:16
Kadın muhtardan örnek proje

Almanya'nın Stuttgart şehrinde yaşayan Ayşe Gülhan (45), çocukluğunun geçtiği İnegöl’ün Bilal Mahallesi'ne muhtar seçildikten sonra ilk projesi temizlik oldu. Mahalle de ikamet eden kadınlarla el birliği yapan kadın muhtar ilk projesini hayata geçirdi.

Mahallenin kadınlarıyla el birliği yapan kadın muhtar ve ekibi, mahallenin sokakların gezerek temizliyorlar. Çoluk çocuk demeden organize olan mahallenin duyarlı ekibi, 3 gündür temizlik yapıyor. 

BAŞKAN KADINLARI UNUTMADI

Belediye Başkanı Alper Taban, temizlik yapan kadınları ziyaret ederek anneler gününü kutlayıp, çiçek takdim etti. Konuyla alakalı açıklama yapan Bilal Mahallesi Muhtarı Ayşe Gülhan, “ilk projelerimin arasında olan çalışmayı hayata geçiriyoruz. Mahallemizin kadınlarıyla birlikte temizlik yapıyoruz. Halkımızı bilinçlendirip, çocuklarımıza daha güzel çevre bırakmak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. 3 gündür temizlik yapıyoruz. Topladığımız çöpler belediye ekiplerince alınacak” dedi. Muhtar Gülhan, Evlerde de çöplerin toplanıp, geri dönüşüm ve atıkların ayrışmasının sağlanacağını da sözlerine ekledi.

BU GÜZEL BİR FARKINDALIK

Anneler günü nedeniyle Bilal mahallesindeki temizlik yapan kadınları ziyaret eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “İnegöl’ümüzün ilk kadın muhtarları seçildi. Bilal mahallemizde Ayşe hanım seçildi. Bugün anneler günü. Tüm annelerin gününü canı gönülden kutluyorum. Annenin insan hayatındaki önemini anlatmaya gerek yok. Her başarılı erkeğin arkasında bir anne var. Göreve geldiğimiz günden bu yana üzerinde durduğumuz temiz çevre için atmış olduğumuz adımlar var. Muhtarımız  Ayşe hanımda mahalle sakinleriyle birlikte temizlik yapmaya başladılar. 3 gündür temizlik yapıyorlar. Bu bilinci yerleştirmek adına böyle bir çalışma yapıyorlar. Asıl temizlik, kirletmemektir. Müslüman kirletmez. Ortaya koydukları bu güzellikten dolayı Muhtarımızı ve mahallemizin kadınlarına teşekkür ediyorum. Bu güzel bir farkındalık. Bu farkındalığı şehrimizin her yerine yaymak istiyoruz. Herkesin bundan imrenmesini istiyoruz. İnşallah bizde bunu başaracağız.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<