Kadınlar tasavvuf müziği korosu çalışmaları başladı

22 Aralık 2015 Salı 10:29 2015-12-22 10:37:49
Kadınlar tasavvuf müziği korosu çalışmaları başladı

 İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesi´nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bu sene kurduğu Kadınlar Tasavvuf Müziği korosunu çalışmalar sırasında ziyaret etti.

banner380
Ziyarette, koro çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Şahin, “Kadınlar Tasavvuf Müziği koromuz bu yıl ilk defa oluşturduğumuz bir koro grubumuzdur. 6 Kasım tarihinde Gençlik Merkezimizde çalışmalarına başlamıştır. Sadece bayanlara açık olan topluluğumuzun çalışmaları, her Cuma saat 10.30 da başlayıp saat 12.00´de bitmektedir. Koromuzun çoğunluğunu İshakpaşa külliyesi kuran kursu hocaları ve öğrencileri oluşturmaktadır” dedi. Şahin, “34 kişinin yer aldığı Tasavvuf koromuz, Şubat´ın ikinci haftasında Sevgililer Sevgilisi Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimize ithafen seçilen tasavvuf eserlerle konser vereceklerdir” şeklinde konuştu.

Şahin, “İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve kültürel etkinlikler çerçevesinde konserler veren ve tamamı İnegöl´ün halkından oluşan Türk Sanat Müziği Koromuz, Türk Halk Müziği Koromuz, Türk Halk Müziği Gençlik Koromuz, Tasavvuf Erkekler Koromuz, Türk Sanat Müziği Çocuk Koromuz ve bu sene ilk kez başlattığımız Kadınlar Tasavvuf Müziği Koromuz yaptıkları çalışmalarla İnegöl´ün sanat hayatına önemli katkılarda bulunmaktadır” dedi.

Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ayrıca, İnegöl Belediyesi Türk Müziği koro şefi Diler Yalaza´nın yönetiminde, TRT repertuarından seçilen tasavvuf müziği eserleriyle çalışmalarına devam eden Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosuna tasavvuf müziği seven İnegöllü hanımları davet etmeyi de ihmal etmedi.

Son Güncelleme: 22.12.2015 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<