banner359

Kahveciler Odası’nda 8. Pakoğlu dönemi

11 Ocak 2018 Perşembe 15:52
Kahveciler Odası’nda 8. Pakoğlu dönemi

1990 yılından bu yana başkanlık görevini yürüten İnegöl Kahveciler ve Büfeciler Odası Bakanı Salih Pakoğlu 8. Kez oda başkanlığına seçildi. İnegöl’de bulunan 11 oda başkanı arasında tek değişmeyen başkan olma unvanına sahip oldu. 

Divan kurulu başkanı İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz tarafından yürütülen kongre, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Denetim ve Faaliyet Raporları okunup ayrı ayrı ibra edildi.

Gerçekleştirilen kongreye İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, CHP İlçe yönetim kurulu üyeleri,  oda ve dernek başkanları ile Kahveciler ve Büfeciler Odası üyeleri katıldı. 

Genel kurulda ilk konuşmayı gerçekleştiren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’ümüzde Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan insanlarımız var. Bunları anlatırken İnegöl bir huzur şehri diyorum. İnegöl esenlik şehri diyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımızı bir şehir diyorum. Pazar günü başlayan bu seçimlerimizde şunu da ilave etmek istiyorum, sadece bakkallar odasının seçimine katılamadım. Çok olgunluk içerisinde gerçekleştiğini görüyorum. Bizim esnafımız kalitesi insanlardan oluşuyor. İnegöl’ün böylede bir özelliğinin olduğunu ifade etmek istiyorum. Geçmişte ki ahilik kültürünü bugünde görebiliyoruz. Esnaf sadece pazarlama yapan değil sosyal anlamdaki hizmetlerini de yerine getiren durumda olduğunu gayet net görebiliyorum. Bu şehrin bir belediye başkanı olarak bunu söylüyorum. Bu konuda ki hassasiyetlerinizden ötürü teşekkür ediyorum. Yapılan seçimlerin başta başkanımıza, yöneticilerine ve üyelerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Daha sonra konuşan Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Salih Pakoğlu, “  Bana ve denetim kuruluna gösterdiğiniz teveccüh için teşekkür ederim, sağ olun var olun, hakkınızı helal edin. Konuşsam dinleyen yok, sussam gönül razı değil. Yaklaşık 2003 yılından beri bu meslek patinaj yapıyor. Çay 2003 yılı 50 kuruş. Bugün çay 75 kuruş ile 1 lira arasında satılıyor, çayın kilosu 30 TL. Büyükşehir diye herkes feryat etti. Kahvehanelere bakın bugün emekli ve işsizlerin mekânına benziyor. Hiçbir arkadaşımız para kazanmıyor. 150 TL’den aşağı su parası gelen oda üyesi arkadaşım var mı? Bunu dışında İnegöl’de şöyle bir algı oluştu, bizim kahvede 50 kr çaya çok diyor ama AVM’lerde 3-5 TL’ye çay içiyorlar. Genç müşteri kahvehaneye gelmiyor, bu yüzden modernize olmamız gerekiyor. KOSGEB kredilerinden alan var mı? Bizim mesleğimiz ayaklar altına alındı. İnegöl’de yüzlerce kaçak işyeri var. Belediye yardımcı olmaya çalışıyor. Ama ruhsatsız işyeri sayısında paylama var. Esnaflık tasarruf edebilmek gibi bir şeydi ama esnaf karnını doyuran esnaf var bu esnafta kahraman esnaf. ” diye konuştu.


Konuşmaların ardından tek liste ile gerçekleştirilen seçimde mevcut başkan Salih Pakoğlu yeniden başkanlığa seçildi. 

Pakoğlu’nun yönetim kurulunda ise, Vehbi Ünlüsoy, M. Gürsel Demirci, Fevzi Erçiftçi, Mustafa Yaşar Yeni, Mehmet Yılmaz, AhmetBozkaya, denetleme kurulunda ise, Yener Yıldırım, Ulaş Yentek, İbrahim Türker seçildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<