banner359

Kampüsün Eksikleri Tamamlanıyor

.

27 Aralık 2014 Cumartesi 11:26 2014-12-27 11:29:24
Kampüsün Eksikleri  Tamamlanıyor
 Hayırsever sanayici Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusundaki altyapı eksiklikleri Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteği ile tamamlanıyor.

Karalar Mahallesi mevkiindeki 300 dönümlük alan üzerine inşa edilerek 2014-2015 eğitim-öğretim yılında tam kapasite ile eğitim öğretime başlayan Kampusun, eksik kalan altyapı çalışmalarının da tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, dün Kampusa giderek asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

ASFALTLANIYOR

İncelemelerin ardından basın açıklaması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Hayırsever işadamı sayın Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında tam kapasite olarak eğitim öğretime başlayan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda tamamlanmamış olan bazı altyapı ve tesisat eksiklikleri vardı. Bu eksikliklerden elektrik tesisatı ve doğalgaz tesisatı işlemleri geçtiğimiz yaz tatili içerisinde yoğun bir çalışma ile tamamlandı ve abonelikler yapıldı. Tamamı 300 dönüm alan içerisinde bulunan yerleşim yerinin anayolları ile bir kısım okul bahçeleri ve diğer kullanım alanları 2013 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanmış, altyapı, kaldırım ve çevre ihata duvarlarının büyük bir kısmı ise Özel İdare aracılığı ile ihale edilerek yaptırılmıştı. Ancak kampus çevresinde iki yerde yaklaşık 800 metrelik bir bölümün ihata duvarları yapılmamış ve kampus içerisinde toplamda 25 bin metrekarelik bir alanın yağmur suyu kanalları ile asfaltı yapılmamıştı. Milletvekilimiz sayın Hüseyin Şahin ve Valimizin Büyükşehir Belediyesi nezdinde yapmış olduğu girişimler sonucu eksik kalan altyapı ve asfalt çalışmaları da Büyükşehir Belediyesince programa alındı. Bir ay önce yağmur suyu kanalları ve mazgalların yapımına başlanarak bu süre içerisinde tamamlandı. Bu çalışma devam ederken, bir taraftan da Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Ekiplerince deasfalt öncesi zemin düzleme ve malzeme yayma işlemleri başlatıldı. Geldiğimiz aşamada kanal ve ızgara işleri tamamlanmış olup, asfalt yapımı işleri hem Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zemin düzleme ve asfalt altı malzeme dolgusuyla, hem de asfalt yapım ekibinin asfaltlaması ile devam etmektedir. Ayrıca zemin düzleme esnasında bozulan kaldırım taşlarının tamir işleri de devam etmektedir” dedi.

25 BİN METREKARELİK ALAN ASFALT OLACAK

Bugün itibariyle 25 bin metrekarelik alanın 7 bin 500 metrekarelik bölümünün asfalt yapımının tamamlandığını aktaran Bilican, “Kalan kısmın asfaltlaması ise havaların durumuna göre devam edecektir. Eksik olan ihata duvarlarının yapılması için ise Büyükşehir Belediyesince ön hazırlık çalışmaları başlatılmıştır. Uygun zamanda duvarların yapımına başlanacağını ümit ediyoruz. Kampus için şuanda en önemli husus, güvenlik meselesidir. Bunun için çevre duvarlarının bir an önce yapılması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması için her türlü girişimlerimiz sürüyor” diye konuştu.

KAMPUSU JANDARMA KORUYACAK

Vali Münir Karaloğlu’nun talimatı doğrultusunda İlçe Jandarma Komutanlığının kampus girişinde kontrol noktası oluşturacağını aktaran Bilican, “Bu hafta sonu kontrol kulübesinin gelebileceğini biliyoruz. Böylece günün önemli bir bölümünde kampusun girişinde Jandarma bulunarak güvenliğin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Bu vesileyle Jandarma Komutanımız sayın Uğur Baş beye de destekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

EKSİKLER TAMAMLANDIĞINDA CAZİP HALE GELECEK

Kampustaki eksiklerin tamamlanarak daha güzel, güvenli ve cazip hale getirilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini söyleyen Müdür Bilican, “Bu çalışmaların yanında bir yandan da okul binalarının, atölyeleri ve laboratuarların araç-gereç, donanım, makine ve teçhizatlarının tamamlanması için çok yoğun çabalar sarf edilmektedir. Bu kapsamda başından beri Vekilimiz hem Bakanlığımız nezdinde hem de Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi nezdinde çok ciddi girişimlerde bulunarak, eksiklerin tamamlanması için gerekli çalışmaların yapılmasını ve ihtiyaç duyulan ödeneklerin teminini sağlıyor. Aynı şekilde Valimiz yakından takip ederek önemli destek veriyor. İlçemizde ise Kaymakamımız ile devamlı irtibat halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz alanda devamlı işleri takip ediyor, ilgili birimlere gerekli bilgileri aktarıyoruz. Bizim görüşeceğimiz yerlerle biz görüşüyoruz. Kaymakamımızın görüşmesi gereken birimlerle kendileri görüşüyorlar. Tam bir işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burası büyük bir kampus olduğu için eksiklerin giderilmesi de hem zaman almakta, hem de çok yüksek maliyeti bulmaktadır. Bu eğitim kampusunun eksikleri tamamlandığında çok cazip hale gelecektir. İnşallah 2015-2016 eğitim-öğretim yılında burası daha farklı ve mükemmel olacaktır. Bu vesileyle bu güzel eğitim tesislerini ilçemize kazandıran başta hayırseverimiz Mehmet Yıldız olmak üzere, her konuda büyük gayretleri olan Milletvekilimiz Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve katkısı olan tüm yetkililere halkımız adına teşekkür ediyor, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 27.12.2014 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<