banner359

Kanserden Korun Hayata Tutun

25 Şubat 2016 Perşembe 10:11 2016-02-25 10:17:05
Kanserden Korun Hayata Tutun

 İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu (Sağlık Meslek) Lisesi ile İnegöl Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen "Kanser Erken Teşhis Veli Bilgilendirme Projesi başlatıldı.

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi´nde (KETEM) yapılan proje tanıtım törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürü Mahmut Güven, Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahim Mercan, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Mücteba Mirei, Ketem Birim Sorumlusu Dr. Simge Tezel, Eğitim Sorumlusu Semiha Aksoy, Diyetisyen Şenay Arma, Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Emine Kaya, Alan Şefi Mahmut Nihat Tokluoğlu, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

SAĞLIK MESLEK LİSESİ PİLOT OKUL

Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin İnegöl´de pilot okul olarak yürüteceği "Kanserden Korun Hayata Tutun” adlı Projede İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi, İnegöl İlçe Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iç ve dış paydaşlar olarak görev yapacaklar.

Yapılacak projenin temel amacı, Türkiye´de Dünya ortalaması üzerinde olan kanser görülme sıklığı nedeniyle 2016´da Sağlık Meslek Lisesi öğrenci velilerinin (toplam 430 veli) 2017´den itibaren ise KETEM ile işbirliğiyle İnegöl ve çevresine kanserden korunmanın ve erken tanının öneminin kavranmasını sağlamak. Bu kapsamda İlçe Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi ile işbirliği çalışması sonucunda 2016´da velilere ücretsiz Meme kanseri taraması, Rahim Ağzı Kanseri taraması, Bağırsak Kanser taraması konusunda bilgi verilmesi ve taramalarının yapılması hedeflenmekte.

Projenin iç paydaşlarından İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahim Mercan, "Dünyada her yıl kansere yakalanan 12 milyon kişiden, 7 milyonunun yaşamını yitirdiği, önlem alınmazsa 2020´de hastalığa yakalananların yılda 17, ölenlerin ise 10 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye kanser insidansı, Dünya insidansının üzerinde seyrediyor. 2013 yılında Türkiye´de toplam 174 bin kişiye yeni kanser teşhisi konulmuştur. 2013 yılı içerisinde tanı konulan her 4 kadın kanserinden 1´i meme kanseridir. Amacımız, velilerimize kanserden korunmanın ve erken tanının öneminin kavranmasını sağlamaktır. Konu ile ilgili 1-7 Nisan Kanserden Korunma Haftasında dikkat çekmek, bilinç oluşturmak ve kurumlar arasında işbirliğini modellemek amacıyla Toplum Sağlığı Merkezi ve KETEM işbirliğiyle “Kanserden Korun Hayata Tutun” projesi hazırlanmıştır. Projemize destek veren iç ve dış tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Son Güncelleme: 25.02.2016 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<