banner359

Katliamlara Sessiz Kalmayacağız

28 Ağustos 2017 Pazartesi 19:15
Katliamlara Sessiz Kalmayacağız

İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim Arakan’da yaşayan Müslümanlara yönelik katliama ilişkin açıklamalarda bulundu. Erim açıklamasında, “Cihan’ı 400 sene boyunca hak ve adalet ile yönetmiş Osmanlı İmparatorluğu’nun torunları olan bizler, dünyanın neresinde olursa olsun, hangi coğrafyanın insanı olursa olsun acı çeken, zulüm gören, baskı altında tutulan tüm Müslümanların vebalin kendi üstümüzde hisseder, onların derdi ile dertleniriz” dedi. 
                        
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, “Birleşik Myanmar Cumhuriyeti’nin Rakin (Arakan) eyaletinde Müslüman nüfusa sistematik olarak bir katliam uygulanmaktadır. Halkın kadın, çocuk, yaşlı olmaları gözetilmeksizin insanlık onurundan nasibini almamış bir şekilde işkenceye maruz kalmaları dünyanın hiç bir yerinde kabul edilebilir bir durum değildir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak yaşanan katliamlara duyarsız kalmayacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Cihan’ı 400 sene boyunca hak ve adalet ile yönetmiş Osmanlı İmparatorluğu’nun torunları olan bizler, dünyanın neresinde olursa olsun, hangi coğrafyanın insanı olursa olsun acı çeken, zulüm gören, baskı altında tutulan tüm Müslümanların vebalin kendi üstümüzde hisseder, onların derdi ile dertleniriz. Ulusal ve yerel gazetecileri konudan uzak tutmaya çalışan ve zulüm bölgelerine sokmak istemeyen Myanmar Hükümeti bu zulmü ve insanlık suçunu saklayamayacaktır.  Bizler, Müslüman Türkler olarak bu katliama, bu insanlık suçuna sessiz kalmayacağız. Umuyoruz ki, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasının sevincini yaşadığımız bu günlerde bu katliamlar artık son bulur. Ben tüm kardeşlerimizi bu konuya duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<