Kent Oryantasyonu Programı sona erdi

26 Aralık 2015 Cumartesi 10:43 2015-12-26 10:49:23
Kent Oryantasyonu Programı sona erdi

 İnegöl Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu işbirliğinde İnegöl dışından gelen Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencilerine yönelik başlatılan Kent Oryantasyonu Programı dün sonra erdi. Program çerçevesinde Yüksekokulda okuyan 208 öğrenciye İnegöl Kent Müzesi, Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, İshakpaşa Külliyesi, Tarihi Kapalı Çarşı, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi, Baykoca Türbesi ve Ortaköy Karacabey Kervansarayı gezdirildi.

banner380
 Mobilya Ağaç Sanayi Müzesinde, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, öğretim görevlileri ve Kent Oryantasyonu Programına katılan öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile birlikte, İnegöl dışından gelen Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencilerinin kente uyum sürecinin hızlanmasını sağlamak, sosyal ve kültürel beklentilerini karşılamasına katkı sağlamak amacıyla Kent Oryantasyonu Programını hayata geçirdik. Program çerçevesinde Kent Müzesi, Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, İshakpaşa Külliyesi, Tarihi Kapalı Çarşı, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi, Baykoca Türbesi ve Ortaköy Karacabey Kervansarayı destinasyon alanı içerisinde yer almıştır. Şehrimize okumak için gelen öğrencilerimizin İnegöl´e adaptasyon süresini kısaltmak ve öne çıkan tarihi ve turistik değerlerin tanıtılmasını amaç edinen oryantasyon gezisi Aralık ayının 3. ve 4. haftalarında; Çocuk Gelişimi, İnşaat Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, İşletme Yönetimi, Makine, Mobilya ve Dekorasyon, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Elektrik, Dış Ticaret ve Pazarlama bölümlerinde okuyan 208 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Bugünde İşletme Yönetimi, Dış Ticaret ve Pazarlama Bölümlerinden 66 öğrencinin katılımıyla programı sonlandıracağız. Oryantasyon programına katılan öğrencilerimize okul hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

BİR İNSANIN YAŞADIĞI KENTİ TANIMASI LAZIM

İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper ise, “Bugün öğrencilerimizle birlikte Kent ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesini ziyaret ettik. Öğrencilerimizin kenti tanımasını sağlamak amacıyla müze ziyaretlerinde bulunuyoruz. Bir insanın yaşadığı kenti tanıması, öğrenmesi lazımdır. Geçmişi bilmeden, geleceği inşa etmek mümkün değil. Özellikle geçmişi iyi tanırsak, geleceğe daha iyi bir adım atabiliriz. Gelecekteki adımlarımız her zaman geçmişle sağlamlaşır. İnsanlar ne yapmış, niye yapmış, o zaman nasıl çalışmış öğrenmek lazım. İnsan geçmişe baktığı zaman yeni icatlar sağlayabilir. Müzeleri gezmek, bunları öğrenmek insanın her zaman ufkunu açar” diye konuştu.

KENT MÜZELERİNİN HER İLÇEDE OLMASI GEREKİR

Kent Müzelerinin önemine değinen Alper, “Haliç´te bir müze var. O müzenin de özellikle görülmesini isterim. Orada araç gelişiminden, lastik gelişimine kadar geçmişten başlayarak anlatılıyor. Bu tür müzeler önemlidir. Geleceğe adım atabilmek için bunların değerlendirilmesi lazım. Her şehirde de bu tür müzelerin olması gerektiğini düşünüyorum. Kent müzelerinin her ilçede olması gerekir. Her insan İnegöl´e gelip gezemez. Her ilçede böyle bir müze olursa, orada yaşayan insanlar kendi yöresiyle ilgili geçmişini bilir ve daha iyi olur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler Kent Müzesi ile Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzelerini gezdiler.

Son Güncelleme: 26.12.2015 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<