banner359

Kirazı dolu vurdu

13 Haziran 2017 Salı 13:02 2017-06-13 13:05:02
Kirazı dolu vurdu

 Dolu ve kırağının vurduğu erkenci kirazın ardından önceki gün hasadı başlayan ihracatlık Napolyon cinci kirazda da durum aynı. Verimin yüzde 30-40´lara kadar düştüğü kirazda üreticiler, ürünün az olmasına rağmen fiyatların düşmesine tepki gösteriyor.

Ürünün az olması nedeniyle ihracatın başka bahara kaldığı Napolyon kirazında, üretici 6-7 lira fiyat beklerden, 3 ila 5 lira arasında seyretmesi memnun etmedi. Geçtiğimiz haftalarda toplamaya başladıkları erkenci kirazlardaki verim düşüklüğünün Napolyonda da olduğunu belirten İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, “Dolu Napolyon cinsi kirazı da vurdu, verim çok düştü. Bu sene ihracat olmaz. Son yağışlardan dolayı arazimizin bir kısmını dolu vurdu. Doludan dolayı bu sene çok sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

YÜZDE 30 ÜRÜN ALABİLİYORUZ

Kirazın az olmasına rağmen fiyatlarında düştüğünü ifade eden Erhan Ulu, “İhracatlık kirazda en az 6-7 lira olmasını beklediğimiz kiraz, şuan ihracat olmadığı için iç piyasada 3-4 liraya zor gidiyor. Verim zaten düşük. Dolu vuran kirazları ayırdığımızda yüzde 30 ancak ürün alabiliyoruz. Geçen yıl 150 ton civarında ürün aldık. Bu yıl ise 30-40 ton ürün zor çıkar” diye konuştu.

ÜRÜN AZ OLUNCA FİYATLARIN ARTMASINI BEKLİYORDUK

İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı, Edebey Mahallesi Muhtarı Resul Kayman ise, “İhracatlık kirazları toplamaya başladık. Öncesinde mahallemize çok gelen firmalara ürün toplanmaya başladıktan sonra gelmiyorlar. Bizde iç piyasaya ürün veriyoruz. Kırağı vurması nedeniyle zaten Napolyon kirazda ürün az. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 250 ton civarında ürün toplamıştık. Dolu mahallemizi vurmamıştı ama soğuk havaların etkisi kirazları kırağı vurdu. Bu nedenle bu yıl 50 ton civarında ürün bekliyoruz. Fiyatlarda geçen yılla aynı. Ürün az olmasına rağmen fiyatların geçen yılla aynı seyretmesinden memnun değiliz. Ürün az olunca fiyatların artmasını bekliyorduk. Ama fiyatlar yerinde sayıyor. Şuan Napolyon kiraz 4-5 lira arasında satıyoruz” şeklinde konuştu.


Son Güncelleme: 13.06.2017 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<