Kosova'da 'Akran Zorbalığı' Semineri

28 Şubat 2018 Çarşamba 18:58
Kosova'da 'Akran Zorbalığı' Semineri

Kosova Eğitim Kurumları’nda bu hafta “Akran Zorbalığı” konulu seminer okul Rehberlik Öğretmeni Ezgi Turan Öner tarafından verildi. 7. Sınıf öğrencilerine yönelik seminerde 'Zorbalık Nedir? Akran Zorbalığının yol açtığı sorunlar nelerdir? Akran Zorbalığıylanasılbaşa çıkabilirim' gibi sorulara yanıtlar verildi. Seminer örnek videolar ve görsellerle desteklendi.
Akran zorbalığndanda öncelikli olarak sorunu tanımlamak ve davranışın altındaki esas sebebin ortaya konulmasının önemi vurgulandı. Zorbalığının birçok türü bulunduğu ifade edildi.
Seminer sonrası değerlendirmelerde bulunan Öner; “Rehberlik ve Psikolojik Danışma hizmetleri yalnızca bir sorun anında değil, yaşam boyu ve her durumda başvurulması gereken bir hizmettir. Biz kurum olarak önleyici rehberlik hizmetlerine de tüm Rehberlik türleri kadar değer veriyoruz. Doğru eğitim için bir sorun anını beklemiyoruz. Öğrencilerimizi bilinçlendirme adına çalışmalar yapıyor, seminerler düzenliyoruz. Bugün de ay boyunca devam eden seminerlerimize bir yenisini ekledik. Kurum olarak öğrencilerimizin kendilerini gerçekleştirmeleri ve potansiyellerinin en üst limitine erişmeleri temel gayemiz. Onların topluma yararlı birer birey olmaları için çalışıyor, bu yönde hizmetler sunuyoruz” dedi.
Kurum Müdürü Erol Baştürk ise “Kurumumuzdaki öğretmenlerin temel felsefesi doğru bireyler yetiştirmek. Bu anlamda Rehberlik Hizmetlerine büyük ihtiyaç duyuyoruz. Sene başında yaptığımız toplantılarda bu ve benzeri seminerleri planladık ve belirli aralıklarla öğrencilere uyguluyoruz. Buna ek olarak öğrencilerimizin içinde bulunduğu psikolojik duruma anında müdahale temel prensibimiz. Mutlu Çocukların okulu olmak adına çıktığımız bu yolda rehberlik hizmetleri bizler için büyük önem arz etmektedir” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
InegölKosovaEğitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<