banner359

Kosova'dan İlimizi Tanıyalım Projesi

31 Aralık 2016 Cumartesi 16:27 2016-12-31 16:30:14
Kosova'dan İlimizi Tanıyalım Projesi

 Kosova Eğitim Kurumları  7. sınıf öğrencileri İlimizi Tanıyalım Projesi kapsamnıdaBursa’ya bir gezi gerçekleştirdiler. Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler bulundukları çevreye ait bilgiler edinirken eğlenceli de vakit geçirdiler.

Ulu Camii ile başlayan gezide rehber eşliğinde camiyi gezen öğrenciler, bir baş yapıt olan eserin hikayesini ve özelliklerini dinledikçe hayranlıkları bir kat daha arttı. Rehber eşliğinde yapılan Ulu Cami gezisi sonrası Kozahan’a giden öğrenciler Bursa’nın meşhur ipeğinden yapılan eşyaları ve tarihi hanı inceledi. Kozahan’da çay keyfi yapan öğrenciler ardından Tophane’ye çıkarak Osmanlı Devleti kurucusu olan Osman Gazi’nin türbesini ziyaret etti. Ardından eşsiz Bursa manzarasını Tophane’den seyreden öğrenciler keyifli dakikalar yaşadı. Sonrasında ufak bir yemek molası veren öğrenciler Kültürpark içerisinde yer alan Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ettiler. Burada tarihin izlerini görme fırsatı bulan öğrenciler yeni ve kaliteli bilgiler edindiler. Atatürk Evi ile devam eden gezide öğrenciler Atatürk’ün yaşam alanında bir gününü nasıl geçirdiğini görevli rehberden öğrendiler. Son olarak 620 yıllık tarihe sahip Ulu Çınar’a giden öğrenciler gördükleri manzara karşısında büyük keyif aldılar. Ulu Çınar’ın hikayesini ve tarihini öğrenen öğrenciler buranın ardından geziyi sonlandırdı.
Geziye katılan Kosova Eğitim Kurumları Danışman öğretmenlerindenİbrahim Ergin; “Kurum olarak geçmiş ile gelecek arasında bir köprü inşa etmek istiyoruz. Öğrencilerimizde tarih bilinci oluşturarak geleceğe daha sağlam adımlarla yürümeleri hedeflerimiz arasında. Günümüzde çocuklar içinde yaşadıkları kentlerinden tarihinden uzaklaşmış durumdalar, biz kurum olarak bu konu hakkında özenle duruyoruz. ” dedi. 

Okulun gezilere oldukça önem verdiğini söyleyen Kosova Eğitim Kurumları Okul Müdürü Erol BAŞTÜRK, tüm gezilerinde muhakkak bir amaç doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti. Öğrencilerin eğlenirken de öğrenebileceklerini düşündüklerini ekleyen Baştürk bundan sonra da  İlimizi Tanıyalım Projesi kapsamında gezilere devam edeceklerini söyledi.

Son Güncelleme: 31.12.2016 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<