banner359

Kosova’dan kültür ve sanat turu

31 Aralık 2017 Pazar 12:59
Kosova’dan kültür ve sanat turu

Kosova Eğitim Kurumları Sanat ve Estetik Kulübü öğretmen ve öğrencileri Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ‘ne 60 kişilik öğrenci grubuyla  çıkarma yaptılar. Müzik, görsel sanatlar, drama ve halk oyunları kulüplerinde olan sanat aşığı çocuklar, yetenekleriyle alakalı yönlendirmek amaçlı düzenlenen gezide, kanun ve piyano dinletisi, atölye gezileri, okul tanıtımı. desen ve imgesel çizimleri ile alakalı Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi tanıtım komitesi tarafından bilgilendirildi.

Etkinlikle alakalı bilgi veren Kosova Eğitim Kurumları Görsel Sanatlar Dersi Öğretmeni Serkan Göçer “Bizim için öğrencilerimizin sadece ders içi performansları değil, ileriye dönük planlamalar yaparak öğrencilerimize her alanda geleceğe hazırlamayı hedeflemekteyiz. Müzik öğretmenimiz Özge Çalışkan ile birlikte bizler de Güzel Sanatlar Lisesi mezunuyuz ve bu alanda sanatı sevdirmek ve yaşatmak için de güzel sanatlar liselerinin ne kadar önem arz ettiğini öğrencilerimize göstermek istedik”.Dedi.
Kosova Eğitim Kurumları Müzik Öğretmeni Özge Çalışkan :Okulumuzda öğrencilere birebir keman,gitar ve piyano eğitimi verilmektedir.Sanata ilgi duyan öğrencilerimizi sanatın merkezinde buluşturmayı amaçladık.Bizi hazırladıkları programla sanatsal gösteriye doyuran Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve yöneticilerine teşekkür ederiz'.dedi.
Kosova Eğitim Kurumları Drama kulübü usta öğreticisi  Zuhal Karahan:'Hacivat ve Karagöz’ün yaşam tarzı, yaşadıkları sıkıntılar ve orta oyunları ile alakalı Hacivat ve Karagöz Müzesi’ni öğrencilere gezdirmenin sevincini yaşıyoruz.  Kültürümüzdeki bu tür değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması olmazsa olmaz misyonumuzdur'dedi.
Kosova Eğitim Kurumları  Okul müdürü Erol Baştürk:Kosova Eğitim Kurumları’nda bizim için sanat tüm dersler kadar önem taşımaktadır, öğrencilerin gelişimi için sanatın ne denli gerekli olduğunu öğrencilere aktardık. Öğrencilerimiz  düzenlenen sanatsal geziden büyük keyfaldıkalarını ifade ettiler.Veilerimiz öğrencilerin geziden çok memnun oldukların ve çocuklarının çok eğlendiklerini bizzat telefonla arayıp ilettiler.Duyulan bu memnuniyet ne kadar doğru işler yaptığımızın en güzel göstergesidir'dedi.

Anahtar Kelimeler:
InegölKosova
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<