Köylü pazarı ve katlı otopark temeli atıldı

23 Aralık 2015 Çarşamba 11:01 2015-12-23 11:02:32
Köylü pazarı ve katlı otopark temeli atıldı

 Bursa Büyükşehir Belediyesinin, geçtiğimiz kış ayında çöken Merkez Pazaryeri´nin yerine yapımına devam ettiği pazaryerinin hemen bitişine İnegöl Belediyesi tarafından yapılacak olan “Köylü Pazarı ve Katlı Otopark” projesinin temeli dün düzenlenen törenle atıldı.

banner380
3 milyon 600 bin liraya mal olacak projenin temel atma törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, bazı meclis üyeleri ile davetliler katıldı.

İLK GÜNKÜ AŞKLA, HEYECANLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm İslam Aleminin Mevlid Kandilini kutlayarak, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri halkımıza daha iyi şartlarda hizmet vermek adına ilk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaç ve yönetim anlayışı sayesinde bugüne kadar birçok ilke imza attık. İnegöl´ümüzü yeniliklerle buluşturduk. İlk Kent Müzesi, ilk Mobilya Müzesi, ilçe bazında ilk Mobilya İhtisas OSB, tarım sektöründe ilk marka tescili yine ‘İnegöl Alası´, bu ve buna benzer birçok ilki geride bıraktığımız 11 yıl içerisinde sizlerle birlikte yaşadık. 2008 yılında esnafımızın daha rahat ortamda kaliteli hizmet vermesini, vatandaşlarımızın daha rahat, daha nezih ortamda hizmet almasını sağlamak amacıyla MER-PA dediğimiz Merkez Pazar alanımızı halkımızın hizmetine sunduk. Ancak Pazar alanımızda geçtiğimiz yılın son günü yani 31 Aralık 2014 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle bir çökme yaşandı. Yaşanan bu talihsiz olaya esnafımız kadar bizlerde üzüldük ancak can kaybının olmaması da en büyük tesellimiz oldu. Bu olayın akabinde gerek yetkililerle, gerekse esnaf odalarımızla bir dizi görüşmeler yaparak hem yeni bir Pazar alanı oluşturulması hem de esnafımızın yaralarının bir an önce sarılmasını sağlamaya çalıştık. Yıkılan Pazar alanının yerine yenisinin yapılması için başlattığımız çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürütüyoruz. MER-PA pazar alanımız 3 bloktan oluşacaktır. Bir blokta ana Pazar alanımız, bir blokta köylü pazarı ve katlı otopark alanımız, 3. Blokta ise Mescid, kafeterya, zabıta noktası gibi hizmet noktaları olacaktır. Geçtiğimiz Ekim ayında temelini attığımız, ön tarafta bulunan 13 bin metrekareden oluşan ana pazar alanımızı Büyükşehir Belediyemiz, bugün temelini atacağımız Köylü Pazarı ve Katlı Otopark alanını ise İnegöl Belediyesi olarak biz inşa ediyoruz” dedi.

3 MİLYON 649 BİN TL´LİK YATIRIM

Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Köylü Pazarı ve Katlı Otopark alanının bulunduğu bölümde zemin kat 3 bin 166 metrekare, 536 adet tezgâh kapasiteli köylü pazarı alanı, 1. kat 2 bin 754 metrekare 93 araç kapasiteli kapalı otopark alanı, 2. kat 2 bin 754 metrekare 93 araç kapasiteli kapalı otopark, çatı katı ise 2 bin 754 metrekare 93 araç kapasiteli kapalı otopark olarak projelendirilmiştir. Pazar alanımızın etrafını kapsayacak şekilde 100 adet cep otopark planlanmıştır. İlçe halkımız alışverişlerini yaparken, bu otopark alanlarından yararlanabilecektir. Projenin yapım süresi 300 gün olarak planlamış olup, köylü pazarı ve katlı otopark bölümünün belediyemize maliyeti 3 milyon 649 bin TL´dir.  Yeni Pazar alanımızın şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM İNSANLAR İÇİN

Kaymakam Ali Akça ise, tüm İslam Aleminin Mevlit Kandilini kutlayarak başladığı konuşmasında, “Güzel bir günün akşamının gündüzünde İnegöl ilçemize yapılan hayırlı bir hizmetin temelini atıyoruz. İnegöl Belediyemizin insanların hayatını kolaylaştırmaya yönelik yapmış olduğu bir dizi güzel hizmetler var. Bu güzel hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayatın en temel kaidesidir değişim, dönüşüm… Değişim ve dönüşümden pay almayan hiç kimse olmadığı gibi kurumda yoktur. İnsanlar değiştiği gibi kurumların yönetim anlayışları da değişir. Kurumların yönetim anlayışları değiştiği gibi fiziki mekanlarda değişir. Bu kaçınılmaz bir süreçtir. Pazaryerleri de değişecektir. Yeri geldiğinde şehirler de değişecektir. Tek bir amaç için değişim ve dönüşüm olacaktır, o da insana hizmettir, insan merkezli yönetimi esas kılmak. Amacımız hem kültürel zenginlik üretmek hem maddi zenginlik üretmek, üretilen bu zenginlikleri de insanlarla paylaşmak. İnegöl Belediyesinin de yaptığı budur. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından “Köylü Pazarı ve Katlı Otopark” projesinin temeli atıldı. Temel atma töreninde katılanlara cağ kebap ikram edildi.


Son Güncelleme: 23.12.2015 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<