banner359

Kültür Gezileri Başlıyor

23 Şubat 2016 Salı 16:33 2016-02-23 16:37:25
Kültür Gezileri Başlıyor

 İnegöl Belediyesinin ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla düzenleyerek geleneksel hale getirilen Kültür Gezilerinin 5´ncisi düzenlenecek. Bursa, Çanakkale ve Konya illerine yönelik düzenlenecek olan geziler, Nisan ayının ilk haftasında başlayacak.

Belediye başkan yardımcıları ve bazı ilgili müdürlerin hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla geçtiğimiz senelerde başlattığımız Kültür Gezileri Projemize, halkımızdan gelen yoğun talep doğrultusunda devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli yaş gruplarındaki vatandaşlarımızı Bursa, Çanakkale ve Konya´ya götürerek bu tarihi şehirlerimizi daha yakından tanımalarına olanak sağlamıştık. 2015 yılında ise insanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale Savaşlarının 100. yıldönümü olması sebebiyle 2015 liseli öğrencimizi Çanakkale ruhunu anlayabilmeleri, ülkemizin ve milletimizin yüce değerlerini ve güzelliklerimizi yakinen görebilmeleri amacıyla Çanakkale´ye götürdük.” dedi

10 BİN KİŞİ TARİHE YÜRÜDÜ

İnegöl Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz gezilerimizin bu yıl 5. Yılı. Her yıl tarihimizde iz bırakmış, insanlık adına önemli eserlerin yer aldığı şehirlerimize geziler düzenleyerek özellikle kendi imkânlarıyla buralara gidemeyen vatandaşlarımız başta olmak üzere binlerce vatandaşımızı bu projeden faydalandırdık. 4 yılda yaklaşık 10 bin vatandaşımız gezilerimizden faydalandı. Rakamlara baktığımızda bugüne kadar Bursa´ya 1491, Konya´ya 2794 ve Çanakkale´ye ise 4879 vatandaşımızı götürdük. Halkımızdan gelen bu yoğun ilgi ve memnuniyet bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor.” diye konuştu.

AYNI ANDA ÜÇ YER

Kültür gezilerinin 5´inci yılında yeni bir uygulama yaparak 3 farklı şehre aynı anda gezi düzenlemeye karar verdiklerini aktaran Aktaş, “Önceki yıllarda başta Bursa´nın tarihi ve manevi duraklarını gezme şanlı bulamayan vatandaşlarımız olmak üzere Konya ve Çanakkale gezilerimizden de faydalanamayan vatandaşlarımız için bir fırsat oluşturmak istedik. Bu sebeple bu yıl 3 farkı kültür gezimizi eş zamanlı olarak organize ediyoruz. 2016 yılında haftanın bir günü Konya, bir günü Çanakkale ve üç günü ise Bursa´ya gezilerimiz olacak şekilde planlama yaptık. Ancak kayıt durumuna göre tur ve sefer sayıları da değişiklik gösterebilecektir. Ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini, seyahat etme imkânı olmayan vatandaşlarımıza bu tür imkânları sağlamamız; Ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini görmek, tarihte meydana gelen olayları kalıcı ve doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmak sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak devam edecektir. Gezilerimizde sadece tarihi ve turistik mekânları değil ülkemizin manevi mimarlarını da ziyaret etmiş oluyoruz.” Şeklinde konuştu.

40 YAŞ VE ÜZERİ

Gezilere katılım şartlarından bahseden Aktaş, “Başvurular İnegöl Belediyesi Merkez Binasında bulunan Hizmet Masası´na, Yenice, Cerrah, Kurşunlu, Tahtaköprü ve Alanyurt Ek Hizmet Binalarında bulunan Hizmet Masalarına hafta içi şahsen yapılacaktır. Eşler birbiri için kayıt yaptırabilecektir. Gezilerimizde eşlerden birinin yaşının tutması halinde diğeri için yaş sınırı aranmayacaktır.  Daha önce Konya ya da Çanakkale Kültür Gezilerimize katılan vatandaşlarımız tekrardan aynı şehirler için kayıt yaptıramayacaklar, ancak farklı bir şehri tercih edebileceklerdir. Çanakkale ve Konya turlarına 50 yaş ve üzeri, Bursa turumuza ise 40 yaş ve üzeri vatandaşlarımız başvuru yapabilecektir. Bir vatandaşımız bir sezonda sadece bir Kültür Gezimize katılabilecektir. Bu hizmetimizden İnegöl´ün 116 mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımız faydalanabilecektir. Gezilerimiz için 25 Şubat 2016 Perşembe günü kayıt başvurularını almaya başlayacağız. Başvurular nüfus cüzdanı ile birlikte şahsen yapılacaktır. Gezilerimizde ulaşım ve rehberlik hizmetleri Belediyemiz tarafından karşılanacak olup, yemekler vatandaşlarımıza ait olacaktır. Gezilerimiz Nisan ayının ilk haftası başlayacaktır. Programımızın kazasız ve hayırlı bir organizasyon olmasını diler, ilçe halkımıza saygılar sunarım.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 23.02.2016 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<