Kuran Kursları Futsal Turnuvasının Şampiyonu Mevlana Cami

01 Ağustos 2017 Salı 10:57 2017-08-01 11:01:29
Kuran Kursları Futsal Turnuvasının Şampiyonu Mevlana Cami

 İnegöl Müftülüğünün Yaz Kuran Kursları arasında düzenlediği futsal turnuvasında şampiyon Mevlana Camisi oldu. Şampiyona kupasını Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdi.

İnegöl Müftülüğünün yaz aylarında camilerde düzenlenen yaz kuran kursları arasında düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Futsal Turnuvası sona erdi. Turnuvanın final maçı büyük heyecana sahip oldu. Pazartesi günü İnegöl Kapalı Spor Salonunda oynana final maçında Turgutalp Camisini mağlup eden Mevlana Camisi, şampiyon oldu. Turnuvanın ikincisi Turgutalp Camisi olurken, Alanyurt Merkez Cami 3’üncü ve Üçevler Camisi ise 4’üncü olarak turnuvayı tamamladı.

26 TAKIM MÜCADELE ETTİ
26 takımın katılımıyla 9 gün süren turnuvada, toplamda 38 müsabaka gerçekleştirildi. Pazartesi günü oynanan final maçı sonrasında ise kupa töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ve Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik de katıldı. Kupa töreninde konuşan Müftü Kazım Güzel, “Burada bedensel bir mücadele sonucunda elde ettiğiniz dereceler gözüküyor. Ama aslında futbol veya diğer bütün oyunlarda yardımlaşma, centilmenlik, dürüstlük ve rekabetin en üst seviyeye çıktığı anda bile dürüst kalabilme gibi manevi erdemleri de kazanma eğitimidir bu. Aslında bu futsal turnuvası ahlaki açıdan size vermiş olduğumuz inanç, ibadet, ahlaki faziletler, sabır, dürüstlük, mertlik, kardeşlik hukuku gibi konuları ne kadar özümsediğinizin de bana göre bir provasıydı. Hepiniz bu provada birinci oldunuz” dedi.

“TÜM TAKIMLARIMIZ ŞAMPİYONDUR”
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise turnuvaya katılan tüm takımların şampiyon olduğunu kaydederek “Şampiyon olamayan takımlarımızı ben biraz üzüntülü görüyorum. Üzülmeye gerek yok. Nihayetinde maç yapılır biri kazanır biri kaybeder. Önemli olan arkadaşlığınızı, kardeşliğinizi kaybetmeyin. Zaten bu turnuvanın amacı camilerde kuran kursu eğitimleri yapılırken aynı zamanda kuran kursları arasında bir rekabet oluşturmak. Dolayısıyla tüm takımlarımız bana göre turnuvanın şampiyonudur. Ben bu turnuvayı düzenleyen Müftülüğümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası sporculara madalya ve kupaları verilirken, ayrıca İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan ödüller de başarılı sporculara takdim edildi.

Son Güncelleme: 01.08.2017 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<