Kurban Kesim Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

25 Ağustos 2017 Cuma 18:42
Kurban Kesim Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

İnegöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, İnegöl Müftülüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İnegöl Et Entegre tesisi mezbahası işbirliğinde kurban kesim kursu düzenlendi.

İnegöl Belediyesi, kurban bayramı öncesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Halk Eğitim Merkezi, İnegöl Müftülüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İnegöl Et Entegre tesisi mezbahası işbirliği ile kurban kesim kursu düzenledi. 33 kişinin başvurduğu kurban kesim kursu 24 Ağustos Perşembe akşamı İlçe Müftülük Konferans salonunda verilen teorik eğitimler sonrası 25 Ağustos Cuma günü İnegöl Et Entegre tesisi mezbahasında gerçekleştirilen uygulama eğitimle son buldu. Kurban kesimi ile alakalı veteriner hekimlerin nezaretinde gerçekleştirilen eğitim sonrası 33 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

33 KURSİYER SERTİFKA ALMAYA HAK KAZANDI
Kursiyerlere verilen uygulama eğitim sonrası yapılan sertifika töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru “Her yıl olduğu gibi bu yıl da İnegöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Müftülüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İnegöl Et Entegre tesisi mezbahası ile Kurban Kesim Kursu düzenledik. Bu sene kurban kesim kursuna 33 başvuru oldu. Dün akşam kursiyerlerimize yönelik olarak kurban ve kurban kesimleriyle alakalı İlçe Müftülük Konferans salonunda ilçe müftümüz Sayın Kazım Güzel tarafından ders verildi. Teoriye yönelik kursumuzda, kurbanlıklarla alakalı dini konulara yer verildi. Kurbanın dinimizdeki yeri, dini yönden kurbanlığın şartları ve kesim öncesi yapılacak dualar anlatıldı. Sağlıklı ve hastalıksız hayvanın seçimi, hayvanların sevklerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve istenen evraklar gibi konular ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerince anlatıldı. Belediye Veteriner Hekimliğince ise; Hayvanın yatırılması, kesilmesi ve kesim sonrası oluşabilecek hastalıklar ile ilgili konular ve etlerin en sağlıklı şekilde kullanılması ve nasıl muhafaza edileceği hususları kursiyerlere aktarıldı” şeklinde konuştu.

KURBAN KESİM USULLERİ ÖĞRETİLDİ 
Bugünde hem İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden hem de İnegöl Belediyesinden veteriner hekim arkadaşlarımızın katılımıyla kurban kesimi ile alakalı uygulamalı eğitim verdiklerini belirten Doğru, “Öncelikle tüm kursiyerlerimize katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Malum Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bildiğiniz üzere her yıl istenmeyen görüntüler ile karşılaşıyoruz. Bu istenmeyen görüntülerin İnegöl’ümüzde olmaması için usulüne uygun bir şekilde kurban ibadetini yapabilme adına bu kursumuzu gerçekleştirdik. Dünkü teori derslerinden sonra bugünde mezbahamızda uygulamalı eğitimlerini veterinerlerimiz nezaretinde vermiş olduk. Uygulamalı eğitimde kursiyerlere küçük ve büyükbaş hayvanların uygun şekilde yatırılması, kesiminin yapılması, yüzülmesi ve iç organlarının çıkarılması konuları uygulamalı olarak gösterildi. Kursiyerlerimiz teoride öğrendiklerini bugün burada usta öğreticilerin gözetiminde uygulama imkânı buldular. Kursumuza katılan kursiyerlerimize de sertifikalarını takdim edeceğiz. İnegöl Belediyesi başta olmak üzere tüm kurs ortağı kurumlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu kursumuzun her yıl talep olduğu müddetçe devam edeceğini belirten Doğru, “Yaklaşmakta olduğumuz Kurban Bayramını hem ülkemiz hem de İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Kurban Bayramını şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
InegölKURBANSertifika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<