Kurtuluş Şenliklerine Davet

01 Eylül 2015 Salı 19:20 2015-09-01 19:48:59
Kurtuluş Şenliklerine Davet

 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş encümen toplantısı sonrası yaptığı  açıklamada  ilçe halkını 4 gün sürecek kurtuluş etkinliklere davet etti.


ŞEHRİMİZİ BAYRAKLARLA DONATALIM
Aktaş;"Her yıl geleneksel olarak belediyemiz marifetiyle İnegöl’ün Kurtuluşu ile alakalı bazı etkinlikler yapılıyor. Biz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda İnegöl’ün Kurtuluş etkinliklerinin coşkulu ve dolu dolu geçmesini arzu ediyoruz. Ülkemizin hassas bir süreçten geçtiği bu günlerde özellikle 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkemizin sürüklenmeye çalışıldığı kaos ortamının farkındayız. Her geçen gün yeni şehit haberlerinin gelmesiyle yaşadığımız acı hepimizin malumu. Ancak yapılan tüm bu oyuna inat, bizi bölüp parçalamaya çalışanlara inat birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermeli, ülkemiz üzerinde hain planlar güdenlerin heveslerini kursaklarında bırakmalıyız. Ben özellikle halkımızdan istirham ediyorum, Kurtuluş günümüzde şehrimizi bir gelin edasıyla bayraklarla donatalım. Düzenlenecek programlara mümkün olduğunca katılım gösterip şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yılını bu yıl daha renkli daha coşkulu bir şekilde kutlayalım. Özellikle zorlu bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğimizi koruyarak birbirimize daha fazla kenetlenelim"dedi.

ŞENLİK PROGRAMI
Bu yıl festivalin iptal edilmesi sebebiyle kurtuluş şenliklerinin formatını değiştirerek şenliği birkaç güne yayarak daha geniş kapsamlı yapmayı arzu ettiklerini dile getiren Aktaş;"Kurtuluş Şenliği etkinliklerimiz 4 Eylül Cuma günü saat 14.00’de Kent Müzemizde açılışını yapacağımız “Zor Yıllardan Kurtuluşa” adlı fotoğraf sergimizle başlayacak. Müzemizin arşivinde yer alan bilgiler doğrultusunda hazırlanan fotoğraf sergisinde şehrimizin düşman işgalinde olduğu dönemi ve kurtuluşa giden dönemin atmosferini bizlere anlatacak güzel bir çalışma hazırlandı. Halkımızı özellikle bu sergiyi görmeye davet ediyorum.Kurtuluş etkinlikleri kapsamında 5 Eylül 14.15’de Belediye önünden startını vereceğimiz Off Road yarışlarının 1. ayağıyla başlayacak programımız yarışların yapılacağı alan olan Angelacoma Otel yanında devam edecek. Off Road yarışlarının 2. Ayağı Pazar günü yine Angelacoma Otel yanındaki parkurda yapılacaktır.5 Eylül Cumartesi saat 17.00’de belediye önünden başlayacak olan atlı geçit yürüyüşünün ardından saat: 18.00’de Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesinin Futbol Sahasında Cirit Müsabakası gerçekleştirilecek.Etkinliğimizin resmi programı 6 Eylül günü saat 10.00’da heykel önünde çelenk sunumu ile başlayacak. Akabinde, İstiklal marşımız ve bayrağımızın göndere çekilmesi ve saat 11.00’da tüm katılımcılarla şehitlik ziyaretimiz olacak.Saat 11.30’da Meclis Üyelerimizle birlikte Garnizon Komutanlığı’mızı ziyaret edeceğiz.Aynı gün saat 19.00 İlçe Protokolü, Mehter Takımı ve diğer katılımcıların iştirakiyle Belediye Önünden Heykel Önüne Kortej Yürüyüşümüz ve Fener Alayımız olacak.Yürüyüşün ardından saat 20.00’de Heykel önünde Mehter Takımımızın Konseri ve akabinde Bursa Kılıç Kalkan Ekibi ve İnegöl Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini gerçekleştireceklerdir.Yine Kurtuluş Etkinliklerimiz kapsamında 7 Eylül Pazartesi günü sünnet şölenimizin programını gerçekleştireceğiz. 7 Eylül akşamı saat: 20.00’de Kültür Park içi Açık Hava Gösteri Merkezimizde Belediyenin 145. Yılı anısına 145 çocuğumuz için hazırlanan program, yarışmalarla başlayacak. Saat: 20.30’de İlçe Protokolünün katılımıyla gerçekleşecek programla devam edecek.Hazırladığımız etkinliğimizde İnegöl’ü gerçekten İnegöl yapan, İnegöl’ün bu günlere gelmesinde çok değerli katkıları ve emekleri olan tüm büyüklerimizi, özellikle o kurtuluşa şahitlik etmiş aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anmak istedik.Ben buradan tüm programlarımıza ilçe halkımızı, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, dernek, kurum ve kuruluşları özellikle davet ediyor, ilçe halkımızdan evlerini ve işyerlerini bayraklarla donatmasını tekrar rica ediyor, şimdiden kurtuluş günümüz kutlu olsun diyorum"


Son Güncelleme: 01.09.2015 19:48
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<