banner359

KYK Yurdu Hizmete Açıldı

22 Eylül 2016 Perşembe 13:10 2016-09-22 13:14:07
KYK Yurdu Hizmete Açıldı

 Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunda eğitim gören üniversiteli kız öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamak üzere Kredi Yurtlar Kurumu tarafından inşa edilen Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu hizmet vermeye başladı.

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün, Bursa Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi içerisinde inşaat edilen 478 öğrenci kapasiteli Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu, bu eğitim öğretim dönemi ile birlikte kapılarını açtı. 19 Eylül 2016 Pazartesi günü itibariyle öğrenci kabulüne başlayan yurtta öğrenciler banyo, tuvalet ve çalışma masalarının bulunduğu 3´er kişilik odalarda kalıyor.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Yurdun 31 personelle, 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle öğrenci kabulüne başladığını belirten Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Bahtışen Bilen, “19 Eylül 2016 Pazartesi günü itibariyle Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurduna öğrenci alımı başlamıştır. Yurdumuza 265 öğrenci kaydımız vardır. Şirin Hatun Kız Öğrenci Yurdumuzun toplam kapasitesi 478´dir. Hali hazırda sistemimizde 361 dolu yatak gözükmektedir. İkinci yedek yerleştirmelerde öğrencilerimizin kaydını almaya devam ediyoruz. Açıktan müracaatlar ve ek kontenjan için 118 tane boş yatağımız gözükmektedir. Yurdumuzun yemekhane işleticisi faaliyete geçmiştir. Öğrencilerimize kahvaltı ve yemekleri verilmeye başlamıştır. İşleticilerle görüşülüp, öğrencilerimizin talepleri alınmıştır. Bundan sonraki haftalarda sosyal faaliyetlerimiz olacak. Öğrencilerimize çeşitli kurslar açılacak. Basketbol, voleybol, masa tenisi turnuvaları düzenleyeceğiz. Öğrencilerimizden istedikleri kurslarla ilgili talepler alacağız. Öğrencilerimize girişte yurdumuzun tanıtımıyla ilgili broşürler verildi ve yurdumuz gezdirildi” dedi.

OTEL KONFORUNDA HİZMET

Yurdun 7/24 güvenlik kameralarıyla izlendiğini ifade eden Bahtışen Bilen, “Yurdumuzun çevresinde ve katlarda 14 adet kamera bulunuyor. Öğrencilerimizin bu hafta sonuna kadar parmak izi alınarak, parmak izi sistemine de geçeceğiz. Giriş ve çıkışlar parmak izine göre yapılacak. Yurdumuzda 12 güvenlik görevlisi 24 saat üzerinden çalışıyor. Bayan temizlik görevlilerimiz oda temizliklerini yapmaktadır. Talepleri doğrultusunda öğrencilerimizin her türlü ihtiyacı yurt müdürlüğümüz tarafından giderilmektedir. Ücretsiz Wifi hizmetimiz var. Öğrencilerimiz 24 saat ücretsiz olarak bu hizmetten yararlanabilecek” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 22.09.2016 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<