Liselere 'Kampüs' ayarı

08 Temmuz 2017 Cumartesi 10:28 2017-07-08 10:32:43
Liselere 'Kampüs' ayarı

 6 bin öğrenci kapasiteli Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünün kapasitesinin arttırılması için hayırsever işadamı Mehmet Yıldız´ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğu görüşmenin ardından, İnegöl´deki Meslek Liseleriyle alakalı bazı düzenlemeye gidildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma sonucunda; İnegöl´deki mesleki ve teknik eğitim kurumlarına ait eğitim ortamlarının daha verimli kullanılması amacıyla bazı okulların açılması, kapatılması, taşınması ve bazı alanların birleşmesine karar verildi.

İKİ OKUL KAPATILDI

Bakanlık tarafından alınan karara göre, Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek) kapatıldı. Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle alakalı herhangi bir çalışma yapılmadı.

SPOR LİSESİ İNEGÖL´E GELDİ

Kapatılan Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin Hacı Sevim Yıldız Eğitim Külliyesi´ne taşınmasına karar verilirken, bu okuldan boşalan binaya Spor Lisesi´nin taşınmasına karar verildi. Hacı Sevim Yıldız Eğitim Külliyesinden İnegöl´e gelen Spor Lisesinin bulunduğu binada ise Hacı Sevim Yıldız-5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılması kararlaştırıldı.

KIZ MESLEK 2 OKULA TAŞINDI

Kapatılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınmasına karar verildi.

DÖRTÇELİK´TE 4 ALAN KAPATILDI

6 alanı bulunan Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Metal Teknolojisi alanlarının kapatılarak, öğrenci, öğretmen ve donatımlarıyla birlikte külliyeye taşınmasına karar verildi. Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılında Giyim Teknolojisi ve Makine Teknolojisi alanı olmak üzere 2 alanla hizmet verecek. Okulların taşınma işlemlerinin kısa bir süre içerisinde yapılacağı duyuruldu.

Son Güncelleme: 08.07.2017 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<