Mahkumlar Toplum Yararına Çalışıyorlar

29 Şubat 2016 Pazartesi 10:21 2016-02-29 10:22:10
Mahkumlar Toplum Yararına Çalışıyorlar

 İnegöl Adliye Sarayında 2015 yılında faaliyete başlayan Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü´nün hükümlülere yönelik başlattığı toplum yararına çalışma uygulaması devam ediyor.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı´na bağlı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, İnegöl´de bazı kurumlarla anlaşma yaparak, hükümlülerin bu kurumlarda çalışarak cezalarını tamamlamaları sağlanıyor.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, adli para cezasını ödeyemeyen veya ceza süresi bir yıl ve altında olan hükümlülere yönelik uygulanan kamu yararına çalışma uygulamasının İnegöl´de başarı ile devam ettiğini söyledi. Köse, İnegöl´deki bazı kurumlarda 56, İnegöl Adalet Sarayı´nın sorumluluğu olan İznik´de 18, Yenişehir´de ise 8 olmak üzere toplam 82 hükümlünün kamu yararına çalıştığını bildirdi.

Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü´nün İnegöl Adliye Sarayında 2015 yılında hizmet vermeye başladığını hatırlatan Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, “Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğüne 2015 yılı sonu itibariyle 564 dosya intikal etmiştir. 2014 yılından da devraldığımız 514 dosya vardır. Toplamda bin 74 dosya ile ilgili işlem yapıldı. Bu dosyalardan 43 ü sonuçlandırıldı” dedi.

KAMU YARARINA ÇALIŞIYORLAR

Adli para cezasını ödeyemeyen veya ceza süresi bitmek üzere olan hükümlülere yönelik uygulanan kamu yararına çalışma uygulamasının İnegöl´de de devam ettiğini aktaran Başsavcı Osman Köse, “Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğümüzün mahkumlara yönelik başlattığı kamu yararına çalışma uygulaması kapsamında İnegöl´de Adalet Sarayımız, Devlet Hastanesi, Müftülük, Orman İşletme Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında 56 hükümlü kamu yararına çalışarak cezalarını ödüyorlar. Sorumluluk ilçelerimiz olan İznik´de 18, Yenişehir´de ise 8 hükümlümüz kurumlarda çalışıyor. Cezasını ödeyemeyen hükümlülerin kamuya hizmet ederek cezalarını çekmesinin son derece çağdaş bir tutum olduğunu ifade etmek isterim. Mahkumlar bu sayede sosyal hayattan da kopmamış oluyorlar” dedi.

Son Güncelleme: 29.02.2016 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<