Mehmet Taş Güven Tazeledi

07 Mart 2016 Pazartesi 09:48 2016-03-07 09:51:32
Mehmet Taş Güven Tazeledi

 İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin 12. olağan genel kurul toplantısı dün Alanyurt Golan Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

Genel kurula Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, bazı dernek Başkan ve yöneticileri ile çok sayıda Ahıskalı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunmasının ardından kongrenin açılış konuşmasını yapan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Ahıska Türkleri Derneği Başkanı olarak 4 yıldır yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte sizlere hizmet etmeye çalıştık. Bu dönem Başkanlığı daha dinamik, genç kardeşlerimize bırakmak istedik. Fakat genciyle, yaşlısıyla tüm Ahıskalı hemşerilerimin bir dönem daha Başkanlık yapmam yönündeki davetlerini kıramadım. Çok şükür, demek ki görevimizi layıkıyla yerine getirmişiz. Bu vazifeyi yerine getirirken bizleri yalnız bırakmayan tüm kardeşlerimizden Allah ebeden razı olsun. Ayrıca dernekte kalmak isteğime anlayış ve razı gösterdikleri için buradan aileme ve ortaklarıma teşekkür etmek istiyorum” dedi.

YALNIZCA BİZ AHISKALILARIN DEĞİL, TÜM MAZLUMLARIN TEK HAMİSİ, TEK LİMANI BU VATAN

Ülkenin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Taş, “İçeriden ve dışarıdan vatan hainleri ülkemizi sıkıntıya düşürmek, sömürü altına almak için fırsat kolluyor. Adeta bir kurtuluş savaşı mücadelesi veriyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu vatan üzerine çok büyük oyunlar oynanıyor. Düşmanlarımızın türlü türlü hesapları var. Fakat unutmasınlar ki herkesin bir hesabı varsa, yüce Yaradan´ın da bir hesabı var. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olursak, dünya bir olup karşımızda olsa da bir şey yapamaz. Türkiye güçlü olmalı. Yalnızca biz Ahıskalıların değil tüm mazlumların tek hamisi, tek limanı bu vatan… Kimin başı nerede dara düşse, sıkıntı yaşasa bu vatana sığınır. Bilirler ki Türk milleti merhametli ve adildir. Mazlumların hakkını kollar ve gözetir. Bizlerde ülkemizin kalkınması, güçlenmesi, bir olması, diri olması için elimizden ne gelirse fazlasıyla yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Bugüne kadar birçok meselemizi Ankara´da görüştük. Çözdüklerimiz oldu, takipte olduğumuz çözüm bekleyenler de var. Son iki yıldır ikilik olmasın diye görüşmeleri DATUB´un yapacağı söylendiği için, bizler Federasyon olarak müdahil olmadık. Fakat baktık ki Türkiye´deki sorunlar umurlarında bile değil, bu yüzden tekrar görüşmelere başladık. Geçtiğimiz hafta Ankara´ya üç günlük bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Meclis Başkanımız sayın İsmail Kahraman ve Meclis İdare Amiri Ahıskalı büyüğümüz Salim Uslu ile Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin öncülüğünde görüşmeler yaptık. Sorunlarımız hakkında destek istedik. Hüseyin Şahin Vekilimiz, Başbakanımızın danışmanıyla görüştürdü. Vatandaşlık konumuzun durumunu sorduğumuzda, önümüzdeki bütçe görüşmelerinden sonra meclise geleceğinin müjdesini aldık. Çalışma Bakanımızın Müsteşarı sayın Ahmet Erden Bey´le çalışma izinlerinde yaşadığımız sorunları görüştük. Kendilerinin Ahıskalılara değer verdiklerini, 2011 yılına kadar çalışma izni olduğunu fakat Mimarlar Mühendisler Odası´nın Danıştay´a dava açarak iptal ettirdiğini söylediler. Bunun üzerine dönemin Çalışma Bakanı sayın Faruk Çelik´in yaptığı düzenlemeyle işverenlerin internet üzerinden yaptığı müracaatla çalışma izni alınma imkânı sağlandı. Fakat buna rağmen red cevapları gelebiliyordu. Bu gibi sıkıntıları anlattığımızda, anında çözüm üreterek göç idaresinden alacağımız Ahıskalı olduğumuzu belgeleyen evrakla müracaat ettiğimizde tüm Ahıskalılara çalışma izni verileceğini belirttiler” diye konuştu.

DATUB´DAN AYRILACAĞIZ

Kongreden sonra yönetim olarak yapacakları ilk toplantıda DATUB´dan (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) ayrılma konusunu görüşeceklerini aktaran Taş, “Onlar dernekleri yok sayıyorsa, bizlerin de orada bulunmamızın bir anlamı kalmıyor. Bu sıkıntıyı tüm üye dernekler yaşıyor. Onlarla da görüşüp, gerekirse toplu olarak DATUB´dan ayrılıp, Federasyonumuzu yönetim olarak güçlendirip, yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SÜRGÜN ANITI

Derneğin, üyelerin isteği doğrultusunda Alanyurt Fatih Mahallesine taşındığını bildiren Başkan Taş, “Umut ediyorum ki dün olduğu gibi bundan sonra da desteğinizi esirgemeyeceksiniz. Derneğimize üye olarak destek vermelisiniz. Üye sayımız ne kadar fazla olursa, o kadar güçlü oluruz. Bu dernek hepimizin, hepimiz sahip çıkmalıyız. Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için sizlerin güveninize ihtiyacımız var. Eğer bizlere inanıp, güvenirseniz sizlerden alacağımız güç ve inançla tüm Ahıskalı kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesi adına sağlam adımlar atabiliriz. Sizlere verimli hizmetler sunabiliriz. Geçtiğimiz yıl sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin ve Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´la yaptığımız görüşme neticesinde Alanyurt´ta bir Ahıska Parkı ve Sürgün Anıtı yapılmasının onayını aldık. Encümende onaylandı. Sanırım bahar aylarında tamamlanacak. Bugüne kadar bizlere verdikleri destek ve katkılardan dolayı hem sayın Milletvekilimize hem değerli Belediye Başkanımıza sizlerin adına sonsuz teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, Rabbim görevlerinde doğru ve adil kararlar almalarını nasip etsin. Derneğimizin olağan kongresine katılarak bizleri onurlandırdığınız için yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl renkli bir çiçek bahçesi. Anadolu´nun değişik yörelerinden kopuk gelen insanlarla dolu. Bu renklerden biri de Ahıskalılardır. İnegöl´de Acara göçmenleri 130-140 yıl önce gelmişlerdir. Makedon göçmenleri 50-60 yıl önce gelmişlerdir ama Ahıskalılar çok eski tarihlerden beri bu tarihe kadar zorunlu göçe tabi tutulmuş, Kafkas coğrafyasının birçok noktasında sıkıntılarla hayatlarını sürdürmek zorunda kalmışlardır. Biz ülke olarak çok zengin bir coğrafyaya, engin bir tarihe sahibiz. Farklı etnik yapıları, geçmişte zulüm görmüş insanlara ya asker göndererek ya kendi bünyemizde kabul ederek hem bu milletin soyundan gelen insanlara hem de farklı etnik yapılara sahip çıkmışız. Rusya en modern füzelerle saldırırken, Afganistan taşlarla, sapanlarla Rusya´ya karşı mücadele ediyordu. Rusya çekilmek zorunda kaldı ama Afganistan 20-25 seneden beri kendisini toparlayamadı. Hala sulha eremediler, sıkıntılarla, fakirlikle, iç savaş ve kavgalarla mücadele ediyorlar. Ülkemizde de farklı coğrafyalardan göçüp geçmiş insanlar var ama Türkiye Cumhuriyetinin al bayrağı ve dirayetli duruşu altında kol kola, el ele birbirlerine kenetlenerek hayatlarını idame ettiriyorlar. Ait olduğumuz yöreler ve memleketler, ait olduğumuz kültür, örf, adet, anele bizim üstünlüğümüz değil, zenginliğimizi gösterir. Üstünlük takvadadır. Kendi örf, adet, anene, yemek, folklorumuzu da yaşatmamız gerekiyor. İnegöl´de buna dair hemşeri ve kültür dernekleri var. Ahıskalılar Derneğimizde en faal derneklerimizden bir tanesi. Bir taraftan örf, adet, anelelerini yaşatmaya çalışırken, bir taraftan da Ahıska´dan gelmiş ve çalışma, vatandaşlık, eğitim gibi sorunlar yaşayan vatandaşların sıkıntılarını çözmeye çalışıyorlar. Bu fedakârlığa saygı duymak lazım. Mehmet Taş Başkanlığında oluşacak yeni yönetim kuruluna destek vererek, bu işlere sahip çıkmamız lazım ki, bir gün bir Afganistan, bir Suriye olmayalım. Zenginliklerimizi, örfümüzü, anenelemizi yaşayalım, yaşatalım ama lütfen samimiyet ve gayretle birbirimize sahip çıkalım. Buna hava kadar, su kadar şiddetle ihtiyacımız var” dedi.

ÖZÜ, SÖZÜ SAĞLAM İNSANLAR

Kaymakam Ali Akça´da, “Her dernek kendi adet, gelenek, kültür, örfünü yaşatmalıdır. Bu onlar için büyük bir ihtiyaçtır. Ama ‘ben´ demeden, ‘biz´ diyerek. İnegöl´ü İnegöl yapan en önemli unsur ‘biz´ diyebilmeyi becerebilmektir. Ahıskalılar ‘Yiğit işte gerek´ sözünü yerine getiren çalışkan insanlardır. Ahıskalılar, İnegöl´de görev yaptığım süre içerisinde ve öncesinde tanıdığım gibi sözü sağlam, özü sağlam insanlardır ve ırklarının sağlam meziyetlerini en güzel şekilde yaşatan insanlardır. Çektikleri onca acı, sıkıntıya rağmen onurlu durmayı becerebilmişlerdir. Çalışkan insanlardır. Zaman zaman sıkıntıda olan insanlar sıkıntılarının giderilmesi için Belediyeye, Kaymakamlığa, güçlü gördükleri insanlara başvururlar. Kaymakamlığa başvuran sıkıntılı Ahıskalıların onurlu duruşları şahsımla her zaman ibret ve saygıyla karşılanmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mehmet Taş, genel kurula katılan üyelerin oybirliği ile yeniden İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığına getirilirken, Yönetim Kurulu Osman Hatipoğlu, Mesut Altay, Engin Toroman, Emin Topçu, Ali Aslan, Rüstem Musaoğulları, Ramil Aliyev, İsmet Musagil, Nuri Bayraktar, Şahset Bilal, Hasan Osman, Rüstem Nur, Ömer Bayraktar, Mustafa Mavigil, Raşit Yusufoğlu, Hayrettin Abbas, Enver Emir, Muzaffer İlyas, İlham Muhelli ve İbrahim Hacıoğlu´ndan oluştu

Son Güncelleme: 07.03.2016 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<