banner359

MHP’den katılım payı tepkisi

19 Nisan 2016 Salı 13:48 2016-04-19 14:09:26
MHP’den katılım payı tepkisi

 MHP İnegöl İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram,yaptığı  yazılı basın açıklamasında, Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde yapılan cehpe sağlıklaştırma ve güzelleştirme katılım ücretlerini eleştirdi.

MHP İlçe Başkan Vekili İrfan Bayram, yaptığı yazılı açıklamada; “İnegöl Belediyesi tarafından 2012 yılında Ahmet Akyollu Caddesi´nde Cephe Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme çalışmaları yapılmış ve cadde üzerinde bulunan toplam 59 binanın cepheleri tek tipe çevrilmiştir. İnegöl Belediye Meclisi´nin 07.01.2016 tarihinde gerçekleştirilen 2016 yılının 1. toplantısında hizmetten yararlanan bina sahiplerinden alınacak olan harcamalara katılım payı oranı yüzde 50 olarak belirlenmiştir. Burada şu hususu belirtmemiz gerekir ki, söz konusu karar Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyelerimizin reddi ile AKP´li meclis üyelerinin oyları ile kabul edilmiştir. 2016 Ocak ayı Meclis tutanaklarından da görüleceği üzere Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyemiz Sayın İsmail Karaman,MHP grubu adına söz alarak Bursa Büyükşehir´deki halkın katılım payı oranının yüzde 35 olduğunu ve İnegöl´de de yüzde 35 vatandaş,yüzde 65 Belediye katkısı ile cephe güzelleştirme işinin yapılmasını talep etmiştir. Ancak AKP Meclis Üyesi Berat Ertopuz; Ahmet Akyollu Caddesi sakinlerinin yüzde 50´ye razı olduklarını belirtmiş ve toplam 596 apartman sakininin bu parayı ödemeyi kabul ettiğini belirten bir konuşma yapmıştır. Bu bağlamda MHP´li meclis üyelerimizin red oyu kullanmalarına rağmen mecliste AKP meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile vatandaştan alınacak olan katılım payı oranı yüzde 50 olarak kabul edilmiştir.Bu doğrultuda hafta içi Ahmet Akyollu Caddesi sakinlerine afaki rakamların olduğu tebligatlar gönderilmeye başlanmıştır. Şöyle ki; cephe çalışması yapılan 59 binadan sadece bir tanesinde zemin kattaki işyerine 7 bin TL, birinci daireye 12 bin 500 TL, ikinci daireye 4 bin 500 TL, üçüncü daireye 4 bin 500 TL ve dördüncü daireye 4 bin 500 TL olmak üzere toplam 33 bin TL katılım payının tahsiline dair evrak gönderilmiştir. Bu şekilde birçok daire sahibinden 5 bin TL ile 12 bin TL arasında değişen rakamlarda katılım payı adı altında para istenmektedir. Oysaki şuanki piyasa koşullarında binaların mantolama metre kare fiyatları herkesin malumu iken, sadece ön cephelerinde işlem yapılan binalar için çıkartılan hesaplar çok afakîdir” dedi

Bayram, “Şimdi Sayın Aktaş´a kamuoyunun ve Ahmet Akyollu Caddesi sakinlerinin aydınlatılması için birkaç sorumuz olacaktır.2011-2012 yıllarında yapılan bu çalışmada katılım payı oranı için neden o tarihte meclis kararı alınmamış 4 sene sonra karar alınmıştır? Vatandaşlarımıza çıkartılan afaki ücretler hakkında 596 apartman sakinine konu hakkında bilgilendirme yapıldı mı? Büyükşehir´de halkın katılım payı oranı yüzde 35 iken neden İnegöl´de yüzde 50 katılım payı kararı alınmıştır? İnegöl´ü yönetirken tüccar mantığıyla hareket ettiğinizi söylediğinizde bunu mu kastetmiştiniz? İnegöllü hemşerilerimizin aleyhine bir karar aldığınızı hiç düşünmediniz mi? Söz konusu işin 1 milyon 327 bin 734 TL bedelle ihale edildiği yönündeki beyanlarınızı hatırlatarak ve mecliste alınmış olan yüzde 50 katılım payı kararı doğrultusunda halktan yaklaşık 665 bin TL toplanmayacak mıydı? 2012 yılındaki 1 milyon 327 bin 734 TL miktarın yüzde 50´si hesaplanırken bu miktara 4 senelik faiz işletildi mi?Sadece bir binaya 33 bin TL hesap çıkartılması göz önüne alındığında 59 binaya toplamda ne kadar hesap çıkartılmıştır?İnegöl Belediyesi´nin bu uygulaması usul ve yasaya aykırıdır. Şöyle ki;  2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu´nun 89/3 maddesinde belirtildiği üzere ‘Katılma payı bina veya arsa değerinin yüzde 2´sini geçemez´ hükmü gereğince İnegöl´ümüzün güzelleşmesine katkı koyan böyle bir çalışmanın dava konusu yapılmasına fırsat verilmeden ve mahkemeye müracaat edilmeksizin yapılan hesap hatasından acilen dönülmesini ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini Ahmet Akyollu Caddesi sakinleri adına talep ederiz. Ortada çok ciddi bir sıkıntı olup birçok vatandaşımız bu olaydan rahatsızlık duymaktadır. Siyasi görüşü ne olursa olsun böyle bir haksızlık karşısında 596 Ahmet Akyollu Caddesi sakininin yanında olduğumuzu belirtir saygılar sunarız” dedi.

Son Güncelleme: 19.04.2016 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<