banner359

Miniklerden Muhteşem Konser

23 Nisan 2016 Cumartesi 12:40 2016-04-23 12:47:06
Miniklerden Muhteşem Konser
 İnegöl Belediyesi Türk Müziği Çocuk Korosu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel konser düzenlendi. Minikler sergiledikleri performansla konseri izlemeye gelenlere muhteşem bir gece yaşattılar.
Şef Diler Yalaza yönetimindeki koro programına ilk olarak nihavend makamında bir İstanbul türküsü ile başladı: ‘Üsküdar’a gider iken aldı da bir yağmur’, koro ardından nihavend makamında söz ve müziği Mehmet Güner’e ait olan İnegöl için bestelenen şarkıyı okudu: ‘Ne Güzelsin Sen İnegöl’ Koronun seslendirdiği bu güzel eserlerin ardından, solistler Eslem Aki, Ceren Evran ve Yağmur Şimşek, Güftesi Avni Ozan’a, Bestesi Ali Ulvi Baradan’a ait nihavend makamındaki ‘Yemeni bağlamış telli başına, zülüfleri düşmüş hilal kaşına’ türküsünü okudular.İzleyiciler, Muhlis Sabahattin Ezgi’ye ait Nihavent eseri ‘Hatırla ey peri o mesut geceyi’ şarkısını koro solistleri Sıla Cayıklı ve Pelin Saat’in sesinden dinledi. Daha sonra Betül Gümülcineli ve Deniz Oğuz Beste ve güftesi Alaeddin Şensoy’a ait nihavend makamındaki ‘Biliyorsun bir zamanlar seni ne çok seviyordum’ şarkısını birlikte söylediler. Gece de sanatın yaşı yoktur sözünü dile getirircesine koronun en minik solisti 2,5 yaşındaki Mehmet Hitit nihavend makamındaki ‘Üsküdar’a gider iken’ adlı İstanbul türküsü ile adeta izleyenleri büyüledi.Koronun 5-6 yaş grubu solistlerinden Elif Demir, Ulaş Oğuz ve Işık Bilge Ürpermez ise, hüseyni makamındaki ‘Gökyüzünden dünyaya her gece göz kırpardım, Ay dedenin yanında ben bir yıldız olsaydım’ adlı çocuk şarkısı ile izleyenlerin karşısına çıktılar. Gecenin sonlarına doğru Uşşak makamındaki ‘Meşeli dağlar meşeli içinde halı döşeli’ adlı Bursa türküsünü koronun solistlerinden Ömer Asaf Güven, Mertcan Başkurt ve Yunus Emre Ulu seslendirdi.

İzleyenleri adeta büyüleyen bu güzel program koronun seslendirdiği Uşşak makamındaki birbirine bağlı iki türkü ile son buldu.

Programda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Dünyada çocuklara bayram atfeden büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarını ve beraberinde aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Bu akşam yarınlarımızın büyükleri olacak çocuklarımız tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel hazırlanan konseri dinlemek için bir araya geldik. Çocuklarımız sergiledikleri muhteşem performans ile adeta bizleri büyülediler. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki bu çocuklarımız özel çocuklar. İnegöl Belediyesi bünyesinde gerek koroda gerek halk dansları ekibimizde gerekse de Belediyespor kulübümüzde görev alarak şehrimizi temsil eden çocuklarımız sadece sizin değil tüm İnegöl’ün gururu ve geleceğe emin adımlarla yürüyen bu evlatlarımızın ebeveynleri olduğunuz için de sizler çok şanslısınız.Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, çocuklarınızı bizlere emanet ettiğiniz için sizlere de çok teşekkür ediyor, ayrıca bizlere doyumsuz bir gece yaşatan çocuklarımızı yürükten tebrik ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
 Kaymakam Ali Akça ise; “23 Nisan’ı çocuklarımıza bayram olarak hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Bugün onların günü, yarında onların günü. Yine onlar bugün şarkı söyleyecekler, bizler onların şarkılarını dinleyeceğiz. Onlar konuşacak, biz onları dinleyeceğiz. Onlar bayram yapacak, onların bayramına biz ortak olacağız. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 23.04.2016 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<