Mobiliyum'a 20.4 Milyon TL'lik Gelir

13 Kasım 2015 Cuma 10:21 2015-11-13 10:35:56
Mobiliyum'a 20.4 Milyon TL'lik Gelir

Türkiye´nin en büyük Mobilya AVM´si unvanına sahip Mobiliyum´un ikinci katındaki Mağazalara yeni üye kayıtları başladı. Önceki gün yapılan ikinci kat mağaza satışlarında Mobiliyum´un kasasına 20,4 milyon lira girdi.

Dün basın mensupları ile biraraya gelerek satışlar hakkında bilgi veren Mobiliyum Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, “Türkiye´nin en büyük kapalı mobilya AVM´si Mobiliyum´un ikinci katındaki dükkânlar açık artırma ihale usulü ile yeni üye kayıtları aldı. 11 Kasım günü Mobiliyum´da yapılan ihalede 400 metrekarelik 42 mağazanın 16´sı için yeni üye kaydı gerçekleşti. Kalan mağazalar ise ileriki tarihlerde yapılacak ihale ile yeni üyelere sunulacak” dedi.

Genel Müdür Mustafa Çaltılı, “Mobiliyum AVM kooperatif üyelerinin hem Mobiliyum´a ek finans sağlanması hem de Mobiliyum ihracat çalışmaları kapsamındaki yurt dışı tanıtım faaliyetlerinde kullanılması için gerçekleştirdiği satışa yoğun ilgi vardı. İnegöl ve İnegöl dışından gelen pek çok yatırımcının katıldığı ihalede 20,4 milyon TL gelir elde edildi. İleriki tarihlerde gerçekleştirilecek olan ikinci ihalede 26 mağazanın da yeni üyeleri ile birlikte toplam 45 milyon TL gelir hedefleniyor. 400 milyon dolar seviyesindeki ihracat rakamlarını 1 milyar dolar seviyesine çekme hedefiyle yola çıkan Mobiliyum AVM,, gerçekleştirilen ihalede elde edilen gelirin bir kısmını yurt dışı tanıtım faaliyetleri için harcamayı planlıyor. Kalan gelir ise Mobiliyum AVM´nin büyüme çalışmalarında ek finans kaynağı olarak kullanılacak” dedi.

YABANCI İBADETHANE AÇILABİLİR

Mobiliyum AVM´de açılan ancak tepkiler üzerine kapatılan yabancı ibadethanenin (kilise ve havra) hatırlatılması üzerine Çaltılı, “Mobiliyum AVM açıldığı ilk günlerde Başkanlarımız tamamen iyi niyet çerçevesinde sanayicilerimiz ve üreticilerimizin yurtdışı seyahatleri sırasında ibadetleri ile ilgili çektikleri sıkıntılardan dolayı tamamen iyi niyet olarak ve dünyanın her ülkesinden toptancı ve mobilyacı ağırladığımız burada ibadet alanı bulundurma amacıyla böyle bir ibadet alanı oluşturulmuş. Dezenformasyon yapılarak bilgi kirliliği ile konu çok farklı noktalara çekilmiş. Bundan dolayı sanayicimiz, üreticimiz hiçbir zaman farklı alanlara çekilmesini istemeyerek kendi alanı ile ilgili koşmak, uğraşmak istemiş. Yine yönetimin alacağı kararlarla, farklı anlaşılmalara sebep verilmezse açılabilir” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 13.11.2015 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<