banner359

Mobiliyum AVM'den engelliler ve aileleri için iftar sofrası

08 Haziran 2017 Perşembe 16:09 2017-06-08 16:09:53
Mobiliyum AVM'den engelliler ve aileleri için iftar sofrası

Mobiliyum AVM’de düzenlenen iftar programına ilçe protokolünün yanı sıra engelliler ve ailelerinden oluşan 500 kişi katılım gösterdi.

ENGELLİLERE YÜZDE 15 İNDİRİM
Yemeğin ardından konuşan Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, “Bu özel günde sizleri ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduk. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Ben de bir engelli babanın oğlu olarak bugün de dün de yarın da yanınızda olacağız. Dernek Başkanımız ile beraber iftardan sonra bir protokol imzalayacağız. Engelli vatandaşlarımıza Mobiliyum AVM’den yapacakları alışverişte yüzde 15 indirim sağlayacağız” dedi.

TOPLUMUN İÇERİSİNDE VAR OLDUĞUMUZUN GÖSTERGESİ
Türkiye Engeliler Derneği Başkanı Şükrü Poyraz ise, “Ülkemiz nüfusunun yüzde 12,29’unu engelli bireyler oluşturur. Bu sayı da yaklaşık 9 milyon civarındadır. Ancak sosyal alanlara, eğitim alanlarına, istihdam alanlarına baktığımızda engelli bireyleri görmek mümkün değildir. Engellilerin anne-babaları, engellilerin gönüllü gardiyanlarıdır, sürekli hapis hayatı yaşarlar. 2005 yılına kadar biz engellimizi evde saklardık, komşumuza göstermezdik, çocuğumuzdan utanırdık ama 2005 yılından sonra çıkarılan 5378 sayılı yasa gereği devlet engelliye bakım ücreti ödemeye başlayınca ötekileştirilen, utanılan engelliler evlerinde bir anda en kıymetli varlıklar oldular. Toplum içinde gözükmeye başladılar. Bugün bu gelişmeleri izlerken belki yeterli değil ama birçok yol kat edildi. Sandalye bulamazken, iş bulamazken bugün birçok şeyi alabiliyoruz. Yeterli mi? Değil. Ama ülkemizin gelişmişliğiyle paralel bir şekilde hareket ediyoruz. Temennimiz, annelerimizin engelli çocuk doğurmamaları, engele sebep veren trafik kazalarının ve iş kazalarının yok edilmesidir. Bununla mücadele ediyoruz ama diğer taraftan öyle veya böyle yaşamını engelli olarak sürdüren kardeşlerimizin eşit şekilde sosyal devletin, sosyal adaletin imkânlarından faydalanarak eğitimde, istihdamda, sosyal yaşamda fırsat eşitliğine imkân verilmesini istiyoruz. Birçok grupta olduğu gibi sanayici iş arkadaşlarımız ve ülkemizin ileri gelen kuruluşları bile artık engellerin farkına vardığı için burada Mobiliyum AVM yönetimi tarafından yaklaşık 500 tane kardeşimize mübarek Ramazan günü iftar verildi. Bugün tamamen toplumun içerisinde var olduğumuzun göstergesidir. Bize bu imkânları sağlayan Mıobiliyum AVM’ye teşekkür ediyorum. Türkiye’nin neresinde yaşarsa yaşasın İnegöl Mobiliyum AVM’ye geldiği takdirde engelliye yüzde 15 indirim uygulanacak. Bu da yeni evlenen ve evini değiştiren engellilerimize Ramazan bayramı hediyesidir. Bunun için tüm Mobiliyum AVM’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK ÖRNEĞİ
Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça, “Bizleri bir araya getiren Mobiliyum AVM’ye teşekkür ederiz. Ramazanlar, iftarlar, sahurlar, bayramlar millet olarak sahip olduğumuz çok önemli, güzel değerlerimizdendir. Bu güzel değerleri daha da önemli kılan husus birliğimizin ve beraberliğimizin sergilendiği zaman dilimleri olmasıdır. Bu akşam burada olduğu gibi paylaşmanın sergilendiği zaman dilimleridir. Bu güzel değerleri bizlere bahşeden Cenab-ı Hakk’a şükrediyorum. İnşallah bizleri hayırlısıyla bayrama da eriştirir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından programda emeği geçenlere özel öğrenciler tarafından hediyeler takdim edildi. 

Son Güncelleme: 08.06.2017 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<