banner359

‘Mobilya Tasarım Merkezi’ Kursları Başlıyor

.

16 Ekim 2014 Perşembe 13:31 2014-10-16 13:32:36
‘Mobilya Tasarım Merkezi’ Kursları Başlıyor

 İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) öncülüğünde, İnegöl’ün, Türkiye’nin Mobilya Tasarım Merkezi haline gelmesi için yapılan proje, 3 Kasım 2014 tarihinde hayata geçirilecek. ‘Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’nin kursları 3 Kasım’da başlıyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı ve İMOS Proje Komisyonu Başkanı Ahmet Güleç, kursa katılacak olan tasarımcılarla bir araya geldi.

3 KASIM’DA KURS BAŞLIYOR

Dün saat 13.00’de Orhan-2 İnegöl köftecisinde gerçekleştirilen toplantıda, yemeğin ardından bir konuşma yapan İMOS Proje Komisyonu Başkanı Ahmet Güleç, “Kasım ayı bizim için çok güzel olacak. Yeni ürünlerle mobilya fuarımızı açacağız. İkinci önemli olan olayda, İMOS tarafından başvurulan ve BEBKA tarafından desteklenen İnegöl ‘Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’nin açılışını yapacağız. Merkezimizin kursuna katılacak arkadaşlarımızla bir araya geldik. 3 Kasım 2014 tarihinde ‘Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’mizin kursları başlıyor. Kursiyerlerimiz eğitimlerine MODEF EXPO Fuarında başlayacaklar. Bir yandan da İnegöl mobilyasının dinamizmini öğrenecekler. İnegöl mobilyasının üretimini öğrenecekler. 4 ay sürecek olan kursumuzda, tasarımı öğrenecekler. İnegöl, üretim ve ihracatta başarılı. Bunun devamı olan tasarım başarısını da sürdürebilecek şekilde bir çalışmaya ihtiyacımız var. Türkiye’nin de tasarım konusunda çok güçlü dinamikleri olduğuna inanıyoruz. Bu topraklardan tasarımcı yetiştireceğimize inanıyoruz. Tasarımın hikayesini, felsefesini bizim bir araya getirmemiz lazımdı. Üniversitelerle bir işbirliği yapmamız gerekiyordu. Bunun en önemli yolu da, okulunu bitirmiş tasarımcılarımızın pazarımızı öğrenmesini sağlayacağız” dedi.

12 KURSİYER KATILDI

12 kursiyerle 3 Kasım 2014 tarihinde Tasarım Merkezinin kursunun başlayacağını aktaran Güleç, “Hayırlı uğurlu olsun. Kursumuz, merkezimizde değil, saha da geçecek. İlk haftamız fuar, ikinci haftamız MODEF merkezinde olacak. ‘Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’mizin bitmesini bekliyoruz. Kasım ayı sonunda da ‘Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’mizi açacağız. Kursiyerlerle İnegöl mobilya sanayiinde çalışacağız. Sanayi bölgesindeki bütün mobilya fabrikalarını didik didik edeceğiz. İkinci ay bilimsel olarak işlemeye başlayacağız. Bu kursumuz, 2015 yılı Şubat ayında sona erecek. Yılda 24 kursiyerimiz eğitim almış olacak. Bu ‘Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’mizde çalışacak olan kursiyerlerimiz, küçük büyük orta demeden bütün firmaların hizmetinde olacak. Bu arkadaşlarımız, sertifikalarını aldıktan sonra, İnegöl’de çalışmak isterlerse, bir yıl süreyle ücretsiz ofis desteği de vereceğiz. Biz, Türkiye mobilya sektörünün merkeziyiz. Mobilya merkezi buradan büyüyecek. Dolayısıyla tasarımcılarımız zaten İnegöl’e gelecek. Bu arkadaşlarımız Türkiye’nin çeşitli illerindeki tasarımcılardan bir adım önde olacaklar. İnegöl’ü bilecekler” şeklinde konuştu.

Tasarımcı öğrenciler adına konuşan Yusuf Aydoğan ise, “Mimar Sinan Üniversitesinde eğitimimi tamamladım. İtalya’da tasarım yarışmasına katılıp, uluslararası eğitim aldım. Buraya gelmemin amacı, tasarımı herkesin alabileceği bir seviyeye ulaştırmak” dedi.

Son Güncelleme: 16.10.2014 13:32
Anahtar Kelimeler:
InegölMobilyaModefTasarım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<