banner359

MODEF'e 18 bin ziyaretçi!

04 Nisan 2017 Salı 17:55 2017-04-04 18:32:52
MODEF'e 18 bin ziyaretçi!

 İnegöllü mobilyacıların yeni tasarım ürünlerini21-27 Mart tarihleri arasında görücüye çıkardığı İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF), 18 bin 932 ziyaretçiyi ağırladı.

Yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu MODEF çok amaçlı salonundaki toplantıda konuşan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bu sene 21-27 Mart tarihleri arasında 37.düzenlediğimiz MODEF Fuarımızın rapor değerlendirmesini yapıyoruz. Yönetim kurulumuz ile birlikte toplantı halindeyiz. İnegöl kamuoyuna ve mobilya sektörüne Mart fuarıyla ilgili değerlendirme yağacağız. Fuarlarımıza devam ediyoruz. Kasım Fuarı ve İstanbul Fuarı derken bu sene itibariyle Mart fuarını da sonuçlandırdık. İnşallah 2017 Kasım Fuarına hazırlık yapacağız. Bilindiği üzere Nisan ayında düzenlenen fuarımızı öne çektik. 21-27 Mart’ta fuarımızı gerçekleştirdik. Bunun iki sebebi vardı. Özellikle Ramazan ayının yakınlaşması bunda etkili oldu. İkincisi de Nisan ayı, mobilya sezonunun ortasına denk geliyordu. Onun için de Mart tarihine aldık. Hem katılımcılarımızdan hem de mobilyacılarımızdan olumlu tepkiler aldık. İnşallah önümüzdeki yıl da yine Mart ayında düzenlemek niyetindeyiz.” Dedi.

18 BİN 932 KİŞİ ZİYARET ETTİ
Fuarı 14bin 318’i yerli, 505’i yabancı, 4 bin 109’u da bilet ödemek şartıyla toplamda 18 bin 932 kişinin ziyaret ettiğini aktaran Uğurdağ, “Daha önceki fuarlara göre ciddi bir artış sağlanmıştır. Geçen yılla kıyaslandığında hem yerli hemde yabancı ziyaretçide yüzde 24 gibi bir artış gözlemledik. Bu artışın sebebi İnegöl mobilyacısının hem Türkiye hem de dünyada bilinirliği yükseliyor. Ayrıca medya tanıtımına ve yurtdışı programlarımızla önem ve özen gösteriyoruz. Hem fuarımızı tanıtıyoruz hem de İnegöl mobilya sektörünü tanıtıyoruz. 165 firmamız katılmıştı. Geçmiş yıllarda katılan firmalarımız olduğu gibi ilk kez katılanlar da oldu. Fuarımız üst üste 5.kez yabancı ziyaretçi sayısının toplam ziyaretçiye olan oranının TOBB’un belirlediği ‘Uluslararası İhtisas Fuarı Olabilme’ şartlarından birine sahip olmuştur. Mart fuarlarımız da Kasım fuarımız gibi ‘Uluslararası Mobilya İhtisas’ fuarı unvanını alması için müracaat ettik. TOBB’dan gelecek cevapla Mart 2018 fuarımızı Uluslararası Fuar takvimine girmiş olacak.” diye konuştu.
5 KITADAN ZİYARETÇİ
5 kıtadan 75 ülkeden mobilya alım heyeti,  yurt içinde ise 80 ilden mobilyacının fuarı ziyaret ettiğini ifade eden Uğurdağ, “Gelen yabancı ziyaretçilerin 120 firmasını MODEF Fuarcılık olarak konaklama ve uçak organizasyonunu yaptırılmıştır ve bu çalışmanın en önemli yanı ise getirilen bu 100 den fazla ziyaretçinin MODEF Dış ticaret çalışmaları neticesinde ilk kez İnegöl’e gelmiş yeni müşteriler olması ve dolayısı ile İnegöl’e yeni pazarlar açılmasına vesile olmasıdır.  Sayılar ortada. Çok şükür geçen seneki fuarlarımıza istinaden hem yurtiçi hemde yurtdışı ziyaretçi sayımız arttı. Komşularımızda ve ihracat yaptığımız ülkelerdeki savaşlara ve krizlere rağmen İnegöl mobilyası yoluna devam ediyor. Ziyaretçiler de akın akın ilçemize geliyor. MODEF Fuarları her daim markadır. Fuarlar ilk olarak gezilen yerlerdir. İnşallah bu yoğunluk her daim artacaktır. Artık MODEF EXPO’nun startını veriyoruz. Bu çalışmalarımız yarından itibaren yoğunluk kazanacak. 20 bin kişi 5 günde İnegöl’de ağırlandı. İnegöl Mobilya sektörünü tanıdılar. Mobiliyum AVM, Mobilya Vadisi, Ertuğrulgazi caddesini, mobilya sanayini gezdiler. MODEF İnegöl’e ve sektöre çok ciddi bir katkı sağlıyor. Katılan firmalar da katılmayan firmalar da bundan memnunlar. Artık 20 binin altında düşmesini öngörmüyoruz.” Şeklinde konuştu.
100 BİNLERİ KONUŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ
Uğurdağ konuşmasını şöyle sürdürdü; “Fuar organizasyonumuza katılan yada katılamayan tüm mobilyacılarımızın MODEF’e daha fazla önem ve katkı sağlamalarını istiyorum. MODEF bu sayede daha da büyüyecektir. Yeni fuar alanı hepimizin projesi. İnşallah referandumu atlattıktan sonra bu projeye eğileceğiz. İnegöl’E yeni fuar alanını kazandıracağız. Hep birlikte yeni fuar alanına geçerse İnegöl gerçek anlamda fuar organizasyonu açısından da mobilyanın merkezi olacaktır. Fuar olarak 100 binleri konuşmaya başlayacağız. Fuar alanı İnegöl’ün projesidir, İnegöl’ün vizyonudur. Herkes bu projeye destek vermelidir. Biz bu konuda fuar alanı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Fuarımıza katılan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. Yönetim kurulumuza ve MODEF personelimize teşekkür ediyorum. Bizlerin çalışmalarını duyuran basın mensuplarına da teşekkür ediyorum.”.
YENİ FUAR ALANI 2019 YILINDA AÇILACAK
MODEF fuarının ne zaman yeni fuar alanında yapılacağı sorusuna Uğurdağ, “Bu işin finansmanı karşılanması, sonrasında atılacak adımlarla biz hedefimizi 2019 yılında yeni fuar alanında fuar alanımızda organize etmeyi planlıyoruz” şeklinde cevap verdi.

Son Güncelleme: 04.04.2017 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<