banner359

MYM Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonu'ndan Bursa Çıkarması

01 Ocak 2020 Çarşamba 18:10 2020-01-01 18:16:30
MYM Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonu'ndan Bursa Çıkarması

İnegöl de yaklaşık 4 ay önce kurulan Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu, federasyona bağlı dernek başkanları, üye derneklerin bulunduğu merkez ve kırsal mahalle muhtarları ve federasyon delegelerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik heyet, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'a ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin tarihi eski binasında samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Özdemir, “Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederiz. Yaklaşık  bir yıldır federasyonun kurulma çalışmalarımız vardı. 4 ay önce de resmi olarak kurularak tüzel kişiliğe sahip olduk. Şuan için bünyesinde 15 derneği barındıran federasyonumuz, İnegöl ve kırsal mahallelerinde  yaşayan Manav Yörük Muhacir vatandaşlarımızın öncelikle birliğini sağlamak, gelenek, görenek, kültür ve folklorunu gelecek nesillere aktarmak, İnegöl'ün tarihi şahsiyetlerini genç kuşaklarımıza tanıtmak, kısacası İnegöl insanına hizmet etmek ve nihai hedef olarak İnegöl dışında da yaşayan bu insanımızın birliğini sağlamak için, komşu ilçe ve illerimizde üye derneklerle daha geniş bir çatıyı kurmayı hedefliyoruz. Daha önce İnegöl de üç dönem belediye başkanı olarak hizmet ettiniz. Rahmetli hocamız Hikmet Şahin'den sonra Bursa'ya Belediye Başkanı olarak, önce sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirilmenize, daha sonra aday gösterilmenize ve son olarak da yapılan yerel seçimlerde kazanmanıza biz camia olarak çok sevinmiştik. İnegöl olarak da size yeterli desteği verdiğimize inanıyoruz. Bundan sonra da görevinizde size başarılar diliyoruz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Bu ziyaretinizden oldukça memnun oldum. İnegöl'de yaşayan insanımıza hizmet etmeyi amaçlayan bu yapıyı, İnegöl’de ilk defa kurulan federasyonu kutluyorum. Sizlere başarılar diliyorum. Belediye olarak bize düşen bir şey olduğunda da her türlü desteğe hazır olduğumuz bilmenizi isterim" dedi. Daha sonra Başkan Alinur Aktaş'a keyfiye bağlanarak federasyon çini tabağı takdim edildi. Ayrıca Federasyon Başkanı Burhanettin Özdemir, İnegöl'ü Bilecik'e bağlayan Şipali Mahallesinden başlayıp, Cemiyet mahallesinde biten yaklaşık 10 köyün kullandığı karayolunun asfalt düzenlemesi istediklerini dile getirdi. Yolun Bilecik tarafından sıcak asfaltı yapılıp Cemiyet mahallesinde son bulduğunu söyledi. Başkan Alinur Aktaş da, ilgileneceği sözünü verdi. Federasyon heyetine Başkan Alinur Aktaş tarafından öğle yemeği verildi.

Heyet tarafından ikinci ziyaret ise, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'a gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Özdemir, Federasyonun kurulma süreci ve amaçlarıyla ilgili bilgi verdikten sonra, "İktidar partisinin il başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanının İnegöllü olması bizlere son derece gurur vermektedir. Sizin başarınız için her türlü desteği vermeye hazırız ve duacıyız" dedi. İl Başkanı Ayhan Salman da, “Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. İnegöl’de yaşayan herkesi kucaklamışsınız, Muhacirleri de içine alarak. İnegöl’de önce Kafkaslardan ve Balkanlardan daha sonra da 81 vilayetten çok göçler aldı. Bu göçler İnegöl sanayisine, ekonomisine ve kültürüne çok şey kattı. Herkesi kucaklayan bu anlayışınızla çok değerli hizmetleriniz olacaktır. Biz de yapacağınız bu hizmetlerde her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. Ziyaretin sonunda AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'a federasyonun çini tabağı hediye edildi.

Son Güncelleme: 01.01.2020 18:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<