banner359

Öğrenciler iş başında

01 Mayıs 2018 Salı 09:46
Öğrenciler iş başında

Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Usta Eli” projesi kapsamında kırsal mahallelerdeki okulların bakım ve onarımını yapmaya devam ediyorlar. Bugüne kadar 4 İlk ve Ortaokulun tamiratını yapan usta eller, 5. okul olan Çayyaka ilkokulunun da eksiklerini tamamladılar.

“Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesinin biçim ve formatını değiştirip “Usta Eli” adını verdikleri projeyi hayata geçiren Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, bakım ve tamirat gerektiren İlk ve Ortaokullar için kolları sıvadı. İdareciler ve öğretmenler eşliğinde öğrenciler, İnegöl´e bağlı Çayyaka İlkokulunun kitap okuma alanları, kitaplıklar, yazı tahtalarının bakımı, oyun parklarının bakımı, ahşaptan oyun parkuru, minik kale direkleri gibi çalışmaları hayata geçirdiler.

GÜZEL BİR PROJE BAŞLATTIK

Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Paslı, “2017-2018 eğitim ve öğretim yılı itibariyle okulumuz Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak güzel bir proje başlattık. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı öğretmenlerimiz tarafından tasarlanarak hayata geçirilen bu proje aslında üç aşamadan oluşmaktadır. 1. Aşama; merkezden uzak olan mahalle ya da eski adıyla köy okullarının ihtiyaç duyulan çeşitli eksikliklerini gidermek amacıyla okullarla buluşmak. 2. Aşama, MEB´in de başlatmış olduğu ihtiyaç sahibi ailelerin çeşitli eksikliklerini gidermek amacıyla ailelerle buluşmak. 3. Aşama; ilçe merkezi ya da köylerindeki ibadethanelerin çeşitli eksikliklerini gidermek amacıyla ibadethanelerle buluşmak. Bu projelere okulumuzun diğer alanları olan Metal Teknolojisi Alanı, Tesisat Teknolojisi Alanı ve ihtiyaca göre Motorlu Araçlar teknolojisi Alanı da destek vermektedir. Projenin uygulama işlemleri Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı öğretmenlerince yürütülmektedir. Koordinatör öğretmen olarak Karani Biber görev yapmakta olup, kendisine Mobilya, Metal, Tesisat Alanlarından 15 ila 20 arası öğrenci eşlik etmektedir” dedi.

5 OKUL TAMAM

Onarıma gidilecek okulların ihtiyaçlarının önceden tespit edildiğini aktaran Paslı, “Tespit edildikten sonra okulumuzda yaklaşık bir haftalık çalışma sonrasında okulun ihtiyaçları ekiplerimiz tarafından bir gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Bugünde Çayyaka İlkokulundayız ve buraya önceden tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermeye geldik. Çocuklar için kitap okuma alanları, kitaplıklar, yazı tahtalarının bakımı, oyun parklarının bakımı, ahşaptan oyun parkuru yapımı, minik kale direkleri, çalışmayan sürme demir kapının yapımını sağladık. Şu ana kadar Edebey İlk ve Ortaokulu, Çeltikçi İlk ve Ortaokulu, Fatma-Mehmet Göztepe Anaokulu, Şakir Lakşe İlk ve Ortaokulunda ihtiyaca yönelik çalışmalar gerçekleştirildi” diye konuştu.

HEYECAN AŞILAMALAR

“Usta Eli” projesinin amacından bahseden Müdür Paslı, “Merkezden uzak ve bakım onarım ihtiyacı olan okulların tespit edilerek eksikliklerinin giderilmesi, öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmaları sahada uygulama ve montaj şansı bularak kendilerini geliştirmeleri, ihtiyaç sahiplerine bizde varız ve yanınızdayız diyerek destek olmaları, aynı zamanda okullarını en iyi şekilde tanıtmaları, yaşadıkları ilçeyi ve köylerini tanımaları, okullardaki küçük kardeşlerine neler yapabildiklerini göstermek suretiyle onlara da heyecan aşılamaları şeklinde özetlenebilir. Ben Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü olarak arkadaşlarım ve öğrencilerimiz tarafından yapılan bu çalışmalardan gurur duyuyorum. Bizlere bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İnegöl Belediyesine, Kent Konseyine, MÜSİAD´a, İTSO´ya, Genç İşadamları Derneğine ve tüm sivil toplum kuruluşları ile hayırseverlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<