Öğrencilerden Afrika'ya Su Kuyusu

14 Ocak 2016 Perşembe 10:23 2016-01-14 10:24:33
Öğrencilerden Afrika'ya Su Kuyusu

 Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi yönetimi tarafından düzenlenen kampanya ile bir hayra daha imza atıldı.

banner380
Öğretmen ve öğrencilerin bağışladığı paralar, Afrika´da su kuyusu açılması için İnegöl İHH yönetimine teslim edildi.

Okulda düzenlenen kampanyada toplanan paralar, Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ali Özdemir, bazı öğretmenler ve öğrenciler tarafından İnegöl İnsani Yardım Derneği Başkanı Fikret Bayram´a teslim edildi.

Törende konuşan öğretmen Mustafa Kısacık, “Her şeyden önce bize bu günü gösteren Allah´a hamd ediyor ve böylesine güzel bir hizmeti yapmamıza sebep olan İHH´ya teşekkür ediyorum. Okul olarak iki projemiz vardı. Bunlardan birincisi, İHH aracılığıyla dünyanın değişik yerlerinden 11 yetimin aylık masrafını karşılamak ki, bunu üç yıldan bu yana yapıyoruz. İkincisi ise, okulumuzda bulunan ihtiyaç sahibi 22 öğrencimizin yemekhane masraflarını karşılamak ve aylık olarak belli bir miktar parayı harçlık olarak vermek. Gönüllülük esasına göre öğrencilerden her ay topladığımız paralarla yetimlerimize ve ihtiyaç sahibi öğrencimize yardım ediyoruz. Bu iki projenin dışında üçüncü bir proje olarak Afrika´da öncelikle Müslümanların yaşadığı bölgelerde bir su kuyusu açabilir miyiz diye düşündük. İHH ile bu konuyu görüşüp, bu işin nasıl olacağı ve kaç liraya mal olacağı hakkında istişareler yaptık. İstişareler sonucunda bu işi yapacağımıza inandık ve işe koyulduk. İlk iki projenin dışında ayrı olarak bu proje için öğrenci, veli, öğretmen ve hayırseverlere müracaat ettik. Birinci dönem sonunda 12 bin TL topladık. Bugün bu paranın teslimi için toplanmış bulunuyoruz. Biz 624 mevcudu olan Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi olarak bu projeyi gerçekleştirebiliyorsak, diğer okullarına gerçekleştireceğine inanıyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde bize destek veren okul Müdürümüze, öğretmen arkadaşlarımıza, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Müslümanlar kardeştir düsturuyla hareket eden hem dünyalarını hem ahretlerini kurtarmaya çalışan tüm öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bu sevginin, azmin ve güvenin dışa yansımasıdır” dedi.

İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram ise, “Bir kez daha bismillah. Okullarımız bu konuda oldukça duyarlı. Birlik olduğumuz sürece Müslümanlar yokluk çekmez inşallah. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize katkılarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından, Afrika´da su kuyusu açılmak üzere toplanan paralar, İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram´a teslim edildi.

Son Güncelleme: 14.01.2016 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<