banner359

Öğretmen, öğretmenin gölgesinde yetişecek

23 Şubat 2016 Salı 09:56 2016-02-23 10:00:46
Öğretmen, öğretmenin gölgesinde yetişecek

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılan aday öğretmenlere danışmanlık yapacak 568 öğretmene, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim semineri verilmeye başlandı.

Dün, İmam Hatip Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen seminere Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürü Mustafa Karaaslan ile İnegöl ve Yenişehir´de görev yapan 568 öğretmen katıldı.

ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR GÖREV

Seminerin açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Milli Eğitim Bakanlığının bu yıldan itibaren ilk atanan aday öğretmenler için yeni bir yetiştirme programı hazırladığını belirterek, “Şubat ayı içerisinde 30 bin öğretmenimizin ataması yapıldı. Şimdiye kadar ilk atanan öğretmenlerimiz malumunuz olduğu üzere direk gelir gelmez derslere girerek yetiştirildi. Bakanlığımız bununla ilgili yeni bir düzenleme getirerek, bundan sonra ilk atanan aday öğretmenlerimiz, hemen atandıkları tarihte okullarında göreve başlamayarak, stajyerlik yani aday öğretmenlik süresini yine Bakanlığımızın belirlediği aday öğretmenlerimizin istediği okullara yerleştireceğiz. Bu Eylül ayına kadar sürecek bir program. Bu eğitim seminere ilçemizden ve Yenişehir´den toplam 568 öğretmen arkadaşımız katıldı. Burada bulunan öğretmenler arkadaşlarımız en az 10 yıllık hizmet süresi olan öğretmen arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımız aday öğretmenlerin yetiştirilmesi için danışmanlık yapacaksınız. Bu danışmanlık süresini de Bakanlığımız belirledi. Bursa´dan birkaç arkadaşımızı Bakanlık eğitime aldı. Bu arkadaşlarımızda Bakanlığımızın belirlediği süreci seminerler yoluyla anlatmış olacaklar. Aday öğretmenlerimizde sizlerin yanında yetişmiş olacaklar. Sizlerin yanında yetiştikten sonra 1 Eylül itibariyle yeni görev yerlerine başlayacaklar. Aday öğretmenlerimiz eğitilmiş, öğretmenlikle ilgili tecrübe edinmiş bir şekilde görev yerlerinde öğretmenliklerine başlamış olacaklar. 1 Mart itibariyle aday öğretmenler stajyerliğe başlayacaklar. İlk 6 hafta da 3´er saat danışman öğretmenlerle birlikte izleme, sonra ki 8 hafta öğretmenle birlikte uygulama, ders, okulu tanıma, Milli Eğitimi tanıma gibi dış görevler şeklinde devam edecek. Sonraki 10 hafta da stajyerlik eğitimi verilecek. Aday öğretmenlerimize yaz tatili de yok. Bu süre de hizmet için eğitim süreci devam edecek. Ve 1 Eylül itibariyle görevlerine başlayacaklar. Öğretmenlik kutsal bir görev. Netice itibariyle bu görevi ifa ederek, bu arkadaşlara da yardımcı olacaksınız” dedi.

YETİŞTİRME SÜRECİ

Aday öğretmenlerin yetiştirme süreciyle ilgili bilgi veren Bilican, “14 hafta sınıf içi uygulamalar, ilk 6 hafta haftada 3 gün, günde 3 saat sınıf içi izleme, 3 saat ders planlaması, ön hazırlık ve değerlendirme çalışması. Sonraki 8 hafta haftada 3 gün, günde 3 saat sınıf içi uygulama, 3 saat ders planlaması, ön hazırlık ve değerlendirme çalışması. 14 hafta okul içi uygulamalar, haftada 1 gün, günde 6 saat okul içindeki idari, mali, sosyal, kültürel faaliyetleri izleme ve bunlarda görev alma. Okul dışı faaliyetler 14 hafta. Haftada 1 gün, 6 saat okul dışı uygulamalar. Toplam 14 hafta 69 gün 414 saat izleme, eğitim ve okul dışı uygulamalar süreci. Sınıf ve okul içi faaliyetler, eğitim öğretim dönemi haftanın 4 günü. Aday öğretmen 14 hafta boyunca haftada 4 gün okulda bulunacaktır. Bu süre, 14 hafta üzerinden toplamda 55 iş günü ve 330 ders saatidir. Bu sürede her hafta 3 gün sınıf içi ders izleme ve uygulama, 1 gün okul içi gözlem/uygulama faaliyetlerinde bulunur. Aday öğretmen her hafta danışman öğretmen rehberliğinde, ilk 6 hafta boyunca haftada 3 gün, günde 6 saat ders hazırlık, planlama, materyal hazırlama ve izleme çalışmalarına katılır. Sonraki 8 hafta boyunca haftada 3 gün, günde 6 saat ders hazırlık, planlama, materyal hazırlama ve ders anlatma faaliyetlerinde bulunur. Okul içi faaliyetler, 14 hafta üzerinden haftada 1 gün toplam 84 saat ders saati olarak öngörülmüştür. Yetiştirme programı, toplam 14 hafta, 69 gün, 414 saat olarak düzenlenecektir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Nilüfer Süleyman Cura İlk ve Ortaokulu Müdürü Mustafa Sarıkaya tarafından danışman öğretmenlere eğitim seminer verildi. İki gün sürecek seminere İnegöl´den 525, Yenişehir´den ise 43 katılacak.

Son Güncelleme: 23.02.2016 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<