OSB köprülü kavşağının temeli atıldı

.

01 Aralık 2014 Pazartesi 16:05 2014-12-01 16:08:01
OSB köprülü kavşağının temeli atıldı
 
Bursa-Ankara Karayolu`nun, İnegöl ile İnegöl OSB`yi birbirine bağlayan noktasında yapılacak köprülü kavşağın temeli atıldı.

Temeli atılan kavşağa Hikmet Şahin ismi verilirken Müteahhit ile pazarlık yapan Vali Karaloğlu Mayıs Ayının ilk haftasında trafiğe açma sözünü aldı.

Bölgenin en yoğun trafiğinin bulunduğu yere köprülü kavşağın yapılacağını söyleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu: “Değerli dostlar üzerinde bulunduğumuz İnegöl OSB kavşağımız Bursa’nın en yoğun noktalarından bir tanesi trafik olarak. 2011 sayımlarına göre günlük 45000 araçlık bir trafik yükü var bu kavşağın. Belki bugün bu 55000, 60000 olmuştur. 2011 ile 2014 arasında İnegöl çok büyüdü. Şimdi bölgenin en yoğun trafik kazalarının olduğu can kayıplarının olduğu bu kavşağı yonca biçiminde köprülü kavşak olarak yeniliyoruz, onun temelini atacağız. İnşallah kavşak tamamlandığında hem zamandan hem akaryakıttan hem de daha az emisyon üretileceği için İnegöl’ün havasının temizlenmesi bakımından önemli bir kavşak olacak burası. İnsanımız ulaşmak istediği noktaya daha kısa sürede daha konforlu ulaşma imkanını bulacak. Kavşağımız hayırlı uğurlu olsun İnegöl her şeyi hak ediyor.

İnegöl Türkiye’de Dünyada mobilya üretiminin gerçek merkezi. İnegöl tekstilde çok önemli bir merkez belki mobilya çok konuşulduğu için tekstil gölgede kalıyor ama İnegöl önemli bir tekstil üretim merkezi. İnegöl tarımıyla da çok önemli bir tarım merkezi. Dolayısıyla Türkiye’de bir çok ilden daha çok ekonomik hareketin yaşandığı üretimin yaşandığı bir şehir burası. Bu şehrin çok önemli bir düğüm noktasını çözüyoruz aslında. Yani trafik açısından kör düğüm olmuş bir noktayı çözecek önemli bir yatırımın temelini atıyoruz İnegöl’ümüze Bursa’mıza hayırlı uğurlu olsun. Değerli dostlar sadece bu mu hayır İnegöl yeni hastanemizle yeni okullarımızla yeni gençlik merkeziyle halk eğitim merkeziyle yollarıyla kavşaklarıyla gerçekten geleceğe emin adımlarla yürüyor Bursa’nın çok önemli bir merkezi olma özelliğini korumaya devam ediyor. Büyükşehir bütün şehri kapsadıktan sonra Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri ile birlikte inşallah İnegöl hedeflediğimiz noktaya emin adımlarla daha kısa sürede varacaktır.

Yonca şeklindeki kavşak bittiğinde 35 bin metre kare yeşil alanı olacak bu kavşağın, inşallah bu yeşillendirmeyi karayolları ve büyükşehir belediyemiz İnegöl belediyemiz el ele vererek buradan geçerken çiçekleriyle ağaçlarıyla yeşillikleriyle kente bir kimlik katacak olan güzel bir kavşak olacak burası. Biz buna inanıyoruz. Buradan geçerken artık hiç zaman kaybetmeden beklemeden ama çiçeğin böceğin de içinden geçerek seyahat ettiğimiz güzel bir nokta olacak. Bursa’da kamu yatırımlarının kente ulaşmasında emeği olan başta Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç Bey olmak üzere bütün Milletvekillerimize, bu kavşak dolayısıyla Ulaştırma Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze ve Bölge Müdürlüğümüze İlin Valisi olarak teşekkür ediyorum şükranlarımı ifade ediyorum İnşaallah en kısa zamanda bu kavşağı bitirmek istiyoruz” dedi.
Yeni yapılacak kavşağın ismini de açıklayan Vali Karaloğlu: “Kavşak yapacağız, bitecek ama kavşağın bir isime ihtiyacı var. İnegöl’de iki dönem, bir dönem de Bursa Büyükşehir’de hem İnegöl’e, hem Bursa’ya çok şey katmış olan rahmetli Hikmet Şahin Bey’in ismini bu kavşağa vereceğiz. Bu kavşak bundan sonra OSB kavşağı değil burası artık Hikmet Şahin Kavşağı. Hem İnegöl’e, hem Bursa’ya yaptıkları için bir vefa borcu olarak O’nun adını koymuş oldu” dedi.

Son Güncelleme: 01.12.2014 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<