banner359

Otizm Farkındalık Günü Kutlandı

03 Nisan 2019 Çarşamba 10:21
Otizm Farkındalık Günü Kutlandı


2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, İnegöl İlkokulu ve İnegöl Otizm Derneği işbirliğinde düzenlenen programla kutlandı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle dün İnegöl’de bir dizi etkinlik düzelendi. İnegöl İlkokulu ve İnegöl Otizm Derneğinin destekleriyle İnegöl İlkokulu çok amaçlı salonunda düzenlen programda, duygu dolu anlar yaşandı.

EĞİTİM, OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN TEDAVİDİR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Okul Müdürü Serhat Çelik bir konuşma yaptı. Çelik, otizmin önemine değindiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu etkinlikleri düzenlemedeki amacımız, eğitimin otizm için ne kadar önemli olduğunu göstermektir. Otizmin aslında bir hastalık değil, bir farkındalık olduğunu belirtmek istiyorum. Otizmli çocukların mutlaka eğitim içerisinde yer alması gerekmektedir. Çünkü eğitim aynı zamanda otizmli çocuklar için tedavi anlamını taşıyor.”

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin’in de katıldığı otizm farkındalık günü etkinlikleri, konuşmanın ardından otizmli çocuklar tarafından hazırlanan programla devam etti. Gösterilerde otizmli öğrenciler şiirler okuyup dans gösterileriyle kendilerini izleyenler coşku dolu bir şov sundu. Etkinlikte çocuklarını sahnede gören bazı anneler gözyaşlarına hakim olmazken, program çocukların gökyüzüne topluca balon bırakmasıyla son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<