Oylat’ta Kadın Kalkınma Kooperatifi Kuruluyor

30 Aralık 2015 Çarşamba 10:17 2015-12-30 10:19:45
Oylat’ta Kadın Kalkınma Kooperatifi Kuruluyor

 Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı(BEBKA)’dan onay olan Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifinin Kurulması adlı proje ile ilgili istişare de bulunmak için proje yürütücüleri Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

banner380
Ziyaret sırasında proje yürütücülerinden Kaymakamlık Proje Yetkilisi Fatih Kocaarslan, Proje Koordinatörü Dr. İlknur Alibaş ve Kooperatif Başkanı Nurcan Yılmaz hazır bulundu.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Dr. İlknur Alibaş;“İnegöl Kaymakamlığı ve Uludağ Üniversitesi ortaklığı ile İnegöl Belediyesi ana paydaşlığında, Tarımsal Kalkınma Kar Amacı Gütmeyen Kurumlar Destek Programı çerçevesinde BEBKA’dan onay alan Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifinin Kurulması başlıklı proje kapsamında yapılan ve plan faaliyetler ile ilgili istişarede bulunmak için Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etmek istedik. Projenin yürütülmesi noktasında belediyenin bizlere her konuda destek ve katkıları olmaktadır. Yöre halkının özellikle bayanlarımızın ekonomik anlamda ihtiyaçlarına cevap vereceğini umduğumuz bu projeye göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı huzurlarınızda Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyoruz” dedi.

Proje kapsamında yapılacak olan faaliyetlere de değinen Alibaş; “Hilmiye, Mesruriye, Saadet, Bahçekaya, Gündüzlü ve Hamamlı Köyleri kadınlarından oluşan S.S. Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin kurulması(Kooperatif Kasım başında kurulmuş olup ilk genel kurul 20.12.2015 tarihinde yapılmıştır. Kooperatifte şu an 150 üye bulunmaktadır.), Kadınların ürünlerini satabilecekleri e-ticaret sitesinin kurulması (www.oylatciftlik.com adresinde 28.10.2015 tarihinde açılmıştır. Aktif satışlara 11.12.2015 tarihinde başlanmıştır. O tarihten bu güne 1500 TL'lik satış yapılmıştır.), Hilmiye Köyünde 135 m2 büyüklüğünde köy lokantasının açılması (Temeli Belediye tarafından atılacaktır. Mayıs sonuna açılması planlanmaktadır), Hilmiye Köyündeki Okulun tadilatının yapılması (Bina İmalathane, Satış Birimi ve Derslik olarak kullanılacaktır. İmalathanenin yapımından sonra tüm üretim aynı standartta imalathanede yapılacaktır. İmalathanenin tadilatının Nisan başında olması planlanmaktadır.), İnegöl Terminali girişine 9 m2 büyüklüğünde satış büfesinin açılması (Haziran sonu), Teknik Gezilerin Yapılması (Saitabat, Cumalı Kızık ve Beypazarı) Saitabat Gezisi 08.12.2015 tarihinde 66 üyenin katılımı ile gerçekleşmiştir, Eğitimlerin verilmesi (Proje kapsamında köy kadınlarımıza başta iş güvenliği, kalite ve kontrol, hijyen, standardizasyon, temel bilgisayar eğitimleri, e-ticaret sitesi yönetme eğitimi başta olmak üzere toplamda 17 ayrı eğitim Uludağ Üniversitesi öğretim elemanlarınca verilecektir.), Projenin tüm aşamaları İFSAD tarafından çekime alınacak ve süreç 45 dakikalık bir belgesele dönüştürülecektir. Böylece yapılmış olan pilot proje ülke genelindeki diğer köyler için de kılavuzluk yapacaktır.)” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “Öncelikle BEBKA’dan onay almış ve 450.000 TL bütçeli olan Oylat Boğazı ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi Kurulması projesini yürüten Kaymakamlık Proje Yetkilisi Fatih KOCAARSLAN, Proje Koordinatörü Dr. İlknur ALİBAŞ ve Kooperatif Başkanı Nurcan YILMAZ’a hoş geldiniz demek istiyorum. İnegöl Kaymakamlığı ve Uludağ Üniversitesi ortaklığı ile İTSO, Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İFSAD, S.S. Kulaca Kooperatifinin desteklediği projeye bizde kurum olarak ana paydaş noktasında katkı vermekteyiz” dedi.

Aktaş; “28 Ağustos 2016 tarihinde bitirilmesi düşünülen proje kapsamında S.S. Oylat Boğazı Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne tahsis etmiş olduğumuz Hilmiye Mahallesindeki arsaya yapılacak olan köy lokantası binasının temel atma işlemleri belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Aynı zamanda projenin sağlıklı ve hızlı bir şekilde ilerlemesi için de proje başlangıcında vermiş olduğumuz taahhüttü 2 katı olan 100.000 TL’ye çıkardık. Bu kapsamda kadınlarımızın istihdamına yönelik olarak yapılan sosyal projelere her zaman canı gönülden destek vereceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

Aktaş son olarak; “Ayrıca Belediye olarak proje kapsamında yapılacak her türlü teknik destek ile katkı noktasında ve ulaşım anlamında da her zaman proje yürütücülerinin yanlarında olacağız. Bütün gayemiz ve çalışmalarımız şehrimizin üretim gücünü ön plana çıkarmak, aynı zamanda ticari ve ekonomik hayatı da canlandırmak için uğraş vermekteyiz. Son olarak özellikle İnegöllü bayanlarımıza ekonomik anlamda büyük bir destek olacağını düşündüğümüz bu projenin Oylat Boğazı Kadınlarımıza ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, saygılarımı sunarım” dedi.

Son Güncelleme: 30.12.2015 10:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<