banner359

PISA Sınavı Yapıldı

17 Nisan 2018 Salı 20:19 2018-04-17 20:32:46
PISA Sınavı Yapıldı

OECD tarafından dünya üzerinde 100 den fazla ülkede uygulanan PİSA (programme of international students assessment) öğrenci değerlendirme programı, ilçemiz Naire Çikayeva Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi laboratuarlarında dijital ortamda gerçekleştirildi.

İki oturumda iki saat uygulanan sınav ve bir saatlik anket çalışması olarak gerçekleştirilen  faaliyet, saat 09.00’da başlayıp, 13.00'da 42 öğrencinin katılımıyla tamalandı.

Kasım ayında Antalya ’da öğretmen ve idareci eğitim seminerleriyle başlayan süreç önceki gün sona erdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yakşi, "Ülkemizin dünya üzerinde farklı ülkelerle karşılaştırılması bir anlamda eğitimdeki uygulamaların sonuçlarının belirlenmesi anlamına gelen bu sınavda, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi olarak katılmaktan gurur duyduk. Uzun bir dönemde yoğun bir çalışma süreci yaşadık. Öğrencilerimizi sorumluluk ve motivasyon konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptık. PİSA’nın ülkemiz için önemi ile ilgili ilçemizde, okulumuzda, öğretmen, öğrenci ve velilerimizde farkındalıklar oluşturduk. Yüzümüzün akıyla süreci güzel bir şekilde tamamladığımızı düşünüyorum" dedi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Yakşi, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Bu süreçte bize güç veren ve destek olan İlçe Kaymakamımız sayın Ali Akça'ya, maddi manevi desteklerini gördüğümüz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican’a, Şube Milli Eğitim Müdürlerimiz Ayfer Er ve Ali Doğru’ya, sınavı gerçekleştirdiğimiz Okul Müdürümüz Yazdan Taşdemire'e, il koordinatörü Demet gökçe’ye, okul koordinatörü ve matematik öğretmenimiz Serdar Doğan’a, görevli öğretmenlerimiz Gülistan Sarıkaya'ya, Engin Sıtkı Demiral’a ,tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ederim" 

Son Güncelleme: 17.04.2018 20:32
Anahtar Kelimeler:
InegölPısa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<