Posoflular Derneği ziyaretlerini sürdürüyor

16 Şubat 2016 Salı 09:58 2016-02-16 10:01:24
Posoflular Derneği ziyaretlerini sürdürüyor

 Özgen Kurşun Başkanlığındaki İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği yeni yönetimi, protokol ziyaretleri kapsamında Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan´ı makamında ziyaret etti.

Dernek Başkanı Özgen Kurşun, geleneksel seyran şenliğinin tarihini de bu ziyarette açıkladı.

İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özgen Kurşun ve yönetim kurulu üyelerini, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan makamında ağırladı. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Özgen Kurşun, “Dernek olarak kısa bir süre önce kongremizi yaptık ve göreve getirildik. Görev dağılımının ardından yeni yönetimimizle birlikte protokol ziyaretlerini sürdürüyoruz. İnegöl mozaik bir ilçe. Hızla göç alan İnegöl´e Posof´tan bizde göç ettik. Örfümüzü, ananemizi, geleneğimizi daha güzel yaşatmak için böyle bir derneğe ihtiyaç duyulmuş. 1990 yılında derneğimiz kurulmuştur. O günden bu güne kadar çeşitli etkinlikler düzenledik. Bundan sonra da etkinliklerimize devam edeceğiz. Tanışma adına düzenlediğimiz ziyaretler kapsamında Emniyet Müdürümüzü ziyaret ettik. Kendilerine ve teşkilat mensuplarına kolaylıklar diliyoruz” dedi.

SEYRAN TARİHİNİ AÇIKLADI

Geleneksel Seyran Şenliklerinin 24.´sü için hazırlıklara başladıklarını bildiren Başkan Kurşun, “24. Seyran şenliğimizin tarihini belirledik. Allah nasip ederse 24 Temmuz 2016 tarihinde yapmayı planlıyoruz. Yer olarak kültür parkı düşünüyoruz. Yer konusu daha tam netleşmedi” ifadelerini kullandı.

KOL ZAFERİNİ ANLATTI

Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ise, “Yeni yönetime başarılar dileriz. Kendi örf ve ananelerini gerçekleştiren ve gerçekleştirmek için bir araya gelen bu Posof ilçesindeki vatandaşlarımızın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Emniyet teşkilatı olarak bütün STK´larımızla birlikte özellikle ilçemizin huzur ve güvenliği açısından gördüğümüz eksiklikleri istişare ederek, işbirliği ve dayanışma içerisinde neler yapabiliriz, daha iyiye daha güzele nasıl imza atabiliriz noktasında ortak akılla hareket ediyoruz. Her zaman olduğu Posof Derneği yönetimimizle yine aynı şekilde işbirliği ve dayanışma içerisinde çalışmalarımız devam edecektir. Bunlar ilçemizin güzelliğidir, çeşididir. Özellikle Posof ilçemiz ayrı güzelliği ve özelliği olan bir ilçemizdir. Posof ilçemizde, ülkenin hiçbir yerinde kutlanmayan bir zafer kutlanır orada. Kol zaferi diye… Çadırlar kurulur, zafer kutlanır. Kol zaferi, Türklerin ilk Anadolu´ya girişi olan yani Malazgirt zaferinden sonra Sultan Alparslan´ın oğlu Melikşah döneminde Türklerin Anadolu´dan Kafkasya´ya geçiş noktalarıdır. Posof´tan geçmiştir o kol. O zafer kutlanır” dedi.



Son Güncelleme: 16.02.2016 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<