banner359

Posoflular seyranda buluştu

20 Temmuz 2022 Çarşamba 17:11 2022-07-20 17:17:47
Posoflular seyranda buluştu

İnegöl ile birlikte Bursadaki 6 Posof derneğince organize edilen ve Büyük Posof Buluşması adıyla gerçekleştirilen Posof Seyranı Keles Kocayayla’da yapıldı. Programa 10 bin vatandaş katılırken, seyran ağası Faik Ergezen seçildi. Posoflular, sanatçıların söylediği türkülerle coşarken, davul-zurna ile halaya tutuştular. 
Bursa Ardahan Posof Dernekler Birliği adıyla düzenlenen seyranın açılış konuşmasını tüm dernekler adına İnegöl Posoflular Derneği Başkanı Mahsuni Canbay yaptı. Canbay; Posof’un ve Posoflunun vatan ve millet sevdalısı bir millet olduğunu tarihi örneklerle altını çizerken; Bursa’daki tüm Posof dernekleriyle Posofun birliği kardeşliği ve kaynaşması için bu büyük buluşmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Canbay; “Geleneksel olarak 26.cısını düzenlediğimiz seyranımıza bu yıl Teleferik Posoflular Derneği, Gürsu Posoflular Derneği, Osmangazi (Panayır) Posoflular Derneği, Bursa (Arabayatağı) Posoflular Derneği, Fethiye Posoflular Derneği ve İnegöl Posoflular Derneği olarak Bursadaki 6 dernek olarak yapıyoruz. Artık beraberliğimizi ileri noktalara taşımanın zamanı gelmiştir. Ekonomide, siyasette, bilim ve fende bizim de söyleyeceklerimiz var artık. Unutmayalım ki; biz Anadolu medeniyetimizin asli unsuruyuz. Biz Türkçe’nin özüyüz. Jeopolitik konumuyla İstanbul’un kilidiyiz. Biz Kafkaslar’da Türk’ün gözüyüz” dedi. Canbay yurtdışından gelen gurbetçi vatandaşlarımız ile ülkemizin değişik noktalarından seyrana iştirak eden tüm Posoflulara ve misafirlere teşekkür etti.
Programa çok sayıda protokol üyeleri katılırken Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan Posoflunun milli ve dini değerlere sahip çıktığını, gelenek göreneklerinden kopmadığını ifade etti.
Anadolu’nun her yerinin özel ve güzel olduğunu vurgulayan MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu ise konuşmasında; kaynaşmanın birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Vahapoğlu; her zamankinden daha çok kardeşliğe ihtiyaç duyulduğunu, Posoflunun da bugün bunu sergilediğini söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ise; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş vesilesiyle Posof’a gittiğini ve Posof’un coğrafi güzelliklerinden, suyuna, yemeğinden havasına ve özellikle de insanından çok etkilendiğini ifade ederek; Posof insanının vatansever, mert, cömert ve millet sevdalısı olduğunu Bayrağı uğruna nice canlar vermeye hazır olan neferler olduğunu söyledi. 
Seyrana çok sayıda Siyasi parti ve Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katılırken; İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Hüsamettin kaya da birer selamlama konuşması yaptılar. 
Sunuculuğu Ali Çiftçi’nin yaptığı seyranda, Posof’un bağrından çıkmış sanatçılar Mehmet Akbulut, Tanju Yıldız ve Nesrin Söğüt’ün sahne aldığı seyranda vatandaşlar türkülerle coşarken, davul-zurnayla halaya tutuştular. Çocuklar için çeşitli yarışmaların, sihirbaz gösterilerinin yer aldığı etkinlikte deve oyunu ile minik yavruların oynadığı folklor gösterileri de seyirciler tarafından beğeni topladı. 
Her yıl geleneksel olarak yapılan ağalık seçiminde Posoflu esnaf ve iş adamları seyran ağası olmak için yarıştılar. Çekişmeli geçen seçimde bu seneki Büyük Posof Buluşmasının Seyran Ağası Almanyada iş insanı olan Faik ERGEZEN oldu. 
6 Posof Derneğin ağası seçilen Faik Ergezen ile Seyranın ana sponsoru olan Beyoğlu Mobilya Sahibi Birkan Birsoy’a plaketleri verilirken vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. 
Programın sonunda Oylat’ta 2 gece konaklama gibi büyük armağanların yer aldığı hediye çekilişinde 45 hediye dağıtıldı. Program 19:30 da halayla beraber son buldu.

Son Güncelleme: 20.07.2022 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<