Posoflulardan Akça'ya Ziyaret

02 Şubat 2016 Salı 10:35 2016-02-02 10:41:26
Posoflulardan Akça'ya Ziyaret

 10 Ocak´ta yapılan kongre ile göreve gelen Özgen Kurşun Başkanlığındaki İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi, protokol ziyaretlerine Kaymakam Ali Akça´yı makamında ziyaret ederek başladı.

Dün gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Dernek Başkanı Özgen Kurşun, “10 Ocak´ta yaptığımız kongreyle yönetime geldik. Sonrasında da görev dağılımını yaptık. Protokol ziyaretlerimize başladık. İnşallah bunlardan da hayırlı sonuçlar alırız. Posoflular olarak İnegöl´de 25-30 bine yakın nüfusumuz var. İnsanlarımızın kültürünü yaşaması gerekiyor. Bununda zor olduğunu biliyoruz. Bu zorluğu yenmek için kadromuzu genç ve çalışkan arkadaşlardan oluşturduk. İnşallah iyi çalışmalara imza atacağız. Hepimiz adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi en güzel şekilde yaşatmak için çalışacağız. İnegöl´de yapılan bütün festivallere bugüne kadar katıldık. Bugünden sonra da elimizden geldiğince katılmaya çalışacağız” dedi.

İNEGÖL´ÜN BEREKETİNİ ARTIRAN İNSANLARDANSINIZ

Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özgen Kurşun ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça ise, “Derneğin yeni yönetime başarılar diliyorum. Eski yönetimde muhakkak Posofluları en iyi şekilde temsil etmek için güzel çalışmalar yaptı. Sizlerde eski yönetimin kaldığı yerden en güzel şekilde devam ettireceksiniz. Bu konuda sürekliliği sağlayacağınıza dair inancımı taşıyorum. Her babayiğidin harcı değil ama Posoflular bunu becerir. Sürdürülebilirlik kurumsal yapının devamı açısından da önemli. Dernek Başkanımızda konuşmasında buna değindi. İnegöl´ü zengin yapanda bu. Derneklerin kendi varlıklarını sürdürürken, mevcut İnegöl´ün zenginliğine zenginlik katarak aynı zamanda bütünleşmeyi hedefleyerek davranmış olmaları. Şuan Posof´un nüfusunu bilemiyorum ama İnegöl´deki Posofluların sayısının Posof´takinden daha fazla olduğun şeklinde bir iddia var. Bu doğru sanıyorum. İnsan doğduğu yerde değilde, doyduğu yerdedir sözü burada geçerli. Demek ki burası aynı zamanda Posoflu kardeşlerimiz için bir ekmek kapısı, geçim kapısı. Bu çok önemli. İnegöl bereketli bir ilçe. Sizlerde bu bereketi artıran insanlardansınız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özgen Kurşun, ziyaretin anısına Kaymakam Ali Akça´ya hediye takdim etti.

Son Güncelleme: 02.02.2016 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<