Rektör'den Aktaş'a Ziyaret

10 Şubat 2016 Çarşamba 10:04 2016-02-10 10:07:39
Rektör'den Aktaş'a Ziyaret

 Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay bir dizi ziyaret ve programlar için geldiği İnegöl’de Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Bugün İnegöl Belediye Başkanımızı ziyaret etme fırsatı bulduk. Kendisiyle İnegöl’de kurulması düşünülen üniversite noktasında fikir alışverişinde bulunduk. İnegöl’ de bulunan Uludağ Üniversitesi’ne bağlı hem meslek yüksekokulu hem de işletme fakültesine yapmış oldukları destek ve katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. 
Ulcay; “İnegöl’de kurulması düşünülen üniversitenin nüvesini oluşturulacak olan bu birimlerin yeni kurulacak olan üniversiteye devredilmesi noktasında Uludağ üniversitesi olarak herhangi bir negatif yaklaşımımız olmayacağı gibi İnegöl’de bir üniversitenin kurulmasına üniversite yönetimi olarak her zaman destek ve katkı vereceğimizi de huzurlarınızda beyan ederiz” dedi.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a ve eğitim fakültesi dekanına hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “İnegöl ticareti, ekonomisi ve nüfusuyla gerçekten birçok ilçenin ve ilin üzerinde potansiyele sahip bir konuma haiz bir şehir konumundadır. Bizlerinde daha önce dile getirdiğimiz önemli konulardan bir tanesi de şehrimize bir fakülte açılmasıydı. Bu hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayarak şehrimize İşletme Fakültesini kazandırmıştık” dedi.
Aktaş; “Sağ olsun rektörümüzün destekleriyle hem İnegöl Meslek Yüksekokulu hem de İşletme fakültemiz projeler üretiyor bu manada popülaritesini artırmaya devam ediyor. Bu olaya ivme kazandırma noktasında büyüyen ve gelişen İnegöl’e bir üniversitenin de yakışacağını, nüfusun da 250.000 olduğu şehrimizde iki organize sanayi bölgesi ile bir mobilya sanayisi olduğu düşünüldüğünde İşletme fakültesi ile birlikte birkaç farklı fakültenin bulunduğu yeni bir üniversitenin şehrimizde konuşlandırılacağını daha önce Sayın milletvekilimiz Hüseyin Şahin‘de dile getiriyordu. Bugünde Rektörümüz ile bu konu ile alakalı neler yapılabilir noktasında istişare yaptık” dedi.
Aktaş; “Uludağ Üniversitesi bünyesinde hem Bursa merkezde hem de ilçelerde bulunan fakülte ve yüksekokullarda yürütülen çalışmalara destek ve katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüze teşekkürlerimizi huzurlarınızda sunmak istiyorum. Bizde belediye olarak kanunların el verdiği ölçüde üniversitemize destek olmaya ve katkı vermeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki üniversitemiz bilgi üretirse ve iyi nitelikli personel yetiştirirse hem ilçemizin hem de ülkemizin geleceği daha da aydınlık olacaktır. Bugün genel anlamda bu konular ile ilgili istişare yaptık. Rektörümüze katkı ve destekleri için çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve Rektör Ulcay karşılıklı olarak hediyeleştiler.

Son Güncelleme: 10.02.2016 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<