Rezalet!

15 Ocak 2016 Cuma 22:44 2016-01-15 22:45:53
Rezalet!
Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde rezalet görüntüler yaşanıyor.

Ortaokul ve Lise çağındaki öğrencilerin uygunsuz vaziyetlerinin yanı sıra, öğrencilerin duvarlara sprey boyayla isimlerini yazarak Vandalizm yapmaları görenlerin tepkisine neden oluyor.
UYGUNSUZ DURUM!
Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Kültürparka giden basın mensupları, şikayetlerin haklılığını ortaya koyan görüntülere şahit oldu. Okullarında olması gereken öğrencilerin gündüz vakti parkta dolaşmaları, erkek ve kız öğrencilerin uygunsuz durumları görüntülere yansıdı. Yaşları 12 ile 15 arasında değişen öğrenciler kültürparkı buluşma yeri olarak kullanıyor. Kış mevsimde vatandaşların az olmasını fırsat bilen öğrenciler, Kamelyalar içerisindeki banklarda uygunsuz görüntüler sergiliyorlar. Öğrencilerin, çevredeki vatandaşlara aldırış etmeden bu görüntüleri sergilemeleri hayrete düşürüyor. Özellikle okul çıkış saatlerinden itibaren parkı mesken tutarak uygunsuz davranışlar sergileyen öğrencilerin yaş aralıkları ise yetişkinlere “bu kadar da olmaz” dedirtiyor.
/resimler/2016-1/15/2002081653633.jpg
ÖĞRENCİLERDEN VANDALİZM!
Öte yandan, ortaokul çağındaki öğrencilerin Vandalizm tutkuları vatandaşları çileden çıkartıyor. Bazı kız öğrenciler ellerindeki sprey boyalarla kendi isimlerini, MODEF fuar binası duvarları, trafo duvarları, kaldırım taşları ve ağaçlara yazıyorlar. Yaşları 10 ile 13 arasında değişen bu öğrenciler, kendilerini uyaranlar vatandaşlara ise sert cevaplar verip, aldırış etmiyorlar.
/resimler/2016-1/15/2002497592354.jpg
VATANDAŞLARDAN TEPKİ
Gençlerin bu davranışlarını gören bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdiler. Parkın bazı gençler tarafından kötü amaçlarla kullanıldığını ifade eden bazı vatandaşlar, "Özellikle okulların açık olduğu dönemlerde bazı gençler, parkı buluşma yeri olarak kullanıyor. Çok uygunsuz hareketlerine şahit oluyoruz. Çevreye kötü örnek oluyorlar. Binaların duvarlarına, kaldırım taşlarına kadar boyalarla isimlerini yazıyorlar. Gençliğin bu durumu bizleri üzüyor. Burada güvenlik zafiyeti var. Yetkililerden bu durumu çare bulmalarını istiyoruz” dediler. 

Son Güncelleme: 15.01.2016 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<