banner359

Saadet Partisi'nden Yol Eleştirisi

09 Mart 2022 Çarşamba 14:07 2022-03-09 15:53:23
Saadet Partisi'nden Yol Eleştirisi

Saadet Partisi Alanyurt Başkanı Mustafa Adak, Yenişehir yolu üzerinde yaşanan aksaklıkları gündeme getirerek çözümü için yetkililere seslendi.
Özellikle diş hastanesi bölgesinde yolun yayalara uygun olmadığını belirten Adak, yolda karşıdan karşıya geçebilmek için metrelerce yüründüğüne ve yayaların hayati tehlike yaşadığına dikkat çekti.  Bölgeden diş hastanesine ve okullara ayrılan kavşakta ise yaya üst geçidi çalışması yapılması gerektiğini vurgulayan Adak, “Bölgeye MOBESE kamerası koysalar kafası karışır” dedi.
Ayrıca Yenişehir Caddesi’nin ilgili kısmının, bisiklet ve motosiklet kullanımına uygun olmadığını söyleyen Adak, Kaymakam Arslan ve Başkan Taban’a İnegöl’de bir günlerini iki tekerlekli sürücüsü olarak geçirmeleri adına çağrı yaptı.
Saadet Partisi Alanyurt Başkanı Mustafa Adak’ın açıklaması şu şekilde;
YOL YAYALARIN KULLANIMINA UYGUN HALE GETİRİLMELİ
“Karayollarının bölünmüş yol statüsünde yapmış olduğu Yenişehir Caddesi yolun üst tarafında bulunan siteler bölgesi ve alt tarafında bulunan köy içi Cumhuriyet Mahallesi arasında yayalara geçiş imkânı tanımayan bir sınır-set olarak yapılması durumunu anlamakta güçlük yaşıyoruz.  Siteler bölgesinden yolu geçmeye çalışan küçük çocukları, çocuklu anneleri, engelli bireyleri bir dakikalığına düşünelim. Örneğin engelli bir vatandaşımız veya çocuk arabası kullanan bir annemiz Kocatepe İlköğretim Okulu’ndan Yenişehir yoluna ulaşmış olsun. Yolun karşısına geçebilmek için ya diş hastanesine doğru bir km yürümek zorunda ya da ışıkların bulunduğu noktaya kadar neredeyse bir km yürümek zorunda kalıyor. Konu ile ilgili yolun yoğun kullanılan bölgelerinde kaldırım seviyelerinin düşürülmesi ve yaya vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesi büyük önem arz etmektedir. Yol üzerinde bulunan esnaflarımızın iş potansiyellerinin düşmüş olması da yol ile ilgili uygun kaldırım hizmetinin yapılması ile ortadan kaldırılmış olacaktır.”
MOBESE KAMERASININ KAFASI KARIŞIR
“Yenişehir yolu üzerinde bulunan diş hastanesinin olduğu bölgede, iki lisenin de bulunduğunu ve genel olarak yaya ve motorlu taşıtların bu noktaya yönlendirildiğini de hatırlatarak bu noktaya acil bir şekilde yaya üst geçidinin yapılması gerektiğini hatırlatmak istiyorum ( yapılacak olan yaya geçidi yolun üst bölgesinden merdivensiz bir şekilde  yolun alt bölgesine ulaşan ve tek yönünde merdiven bulunan yaya geçidi olacaktır.) Konu edilen bölgeye mobese kamera konulsa kameranın inanın ki kafası karışır! Bu noktaya hızlı bir şekilde müdahale edilmeli ve trafik kazaları önlenmeli, yayaların atlatmış oldukları ölüm tehlikeleri de bertaraf edilmelidir.”
MİLYARLARCA LİRA HARCANAN YOLUN SONU ÇAKILLI YOLA ULAŞIYOR
“Kıymetli Alanyurt sakinlerimiz Yenişehir yolu ile ilgili bir diğer uyarımız ise, yolun İstaş Sitesi bölgesinde bulunan ve yüzbinlerce lira para harcanarak yapılan alt geçidi ile ilgili olacaktır. Kıymetli halkımız alt geçidin dolambaçlı kullanımı bir yana bizleri en çok düşündüren ve yetkilileri hizmete davet etmemize neden olan yolun sonunun cumhuriyet mahallesinde bulunan asfalt yola ulaşmamasıdır. Bu nasıl bir hizmet anlayışı ki milyarlarca para harcanan yolun sonu çakıl yola ulaşıyor. Şahane bir köprü var ve yolun sonu çakıl, çukur derken tarlaya ulaşıyor.” 
KAYMAKAMIMIZ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZ BİR GÜNLERİNİ MOTOSİKLET VEYA BİSİKLET SÜRÜCÜSÜ OLARAK GEÇİRSİN!
“Saadet Partisi Alanyurt Teşkilatı olarak, yol ile ilgili diğer problemlerin de (örn. Su gider hattı, ışıklandırma, kullanım) ön görüldüğü bir çalışmanın yapılmasını, ilgili makamların konu ile ilgili hassasiyet göstererek gereken hizmetleri yerine getirmeleri hususunda davet ediyoruz. Kentimizin bir çok bölgesinde olduğu gibi Yenişehir Caddesi de pedallı ve motosiklet kullanımına uygun değil. Yolu kullanan iki tekerlekli vasıta sürücüleri her gün ölümlü kaza atlatmaktadır. Bu konu ile ilgili ivedilikle çalışmalar yapılmalıdır çünkü yaşadığımız şehirde yüksek oranda bisiklet kullanımı vardır. Konu ile ilgili önerimiz;  yoğun kullanılan ve hızlı trafik akışının olduğu bölgelere  Alanyurt Yenişehir yolu, Ahmet Türkel Çevre yolu v.b. yollarda bulunan geniş kaldırımların giriş bölümleri alçaltılarak iki tekerlekli sürücülerin bu kaldırımları kullanmalarını sağlamak olacaktır. Konu ile ilgili İnegöl kaymakamını ve belediye başkanımızı bir günlerini İnegöl’de motosiklet veya bisiklet sürücüsü olarak geçirmelerini ve denetlemelerini, hizmetin bir an önce yerine getirilmesi adına önemli buluyor ve kendilerini direksiyona geçmeleri için davet ediyorum.”

Son Güncelleme: 09.03.2022 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<