Saç Uzunluğu Boyunun Yarısı Kadar

19 Eylül 2017 Salı 12:40
Saç Uzunluğu Boyunun Yarısı Kadar

İnegöl´e bağlı Ertuğrulgazi mahallesinde ikamet eden Barış ailesi, erkek çocuklarının altın sarısı saçlarını kesmeye bir türlü kıyamayınca saçlar uzadıkça uzadı. Ailenin, doğduğundan bu yana kesmeye kıyamadıkları oğulları Baran´ın beline kadar gelen saçlarını duyanları hayrete düşürüyor. 7 yıl boyunca bir kez dahi saçı kestirilmeyen Baran Barış, ilkokul birinci sınıfa başladı ve okulun en dikkat çeken öğrencisi oldu.

3 erkek evlada sahip Hediye ve Osman Barış çiftçinin 7 yıl önce bir erkek çocukları daha dünyaya geldi. Baran ismini verdikleri bebeğin altın sarısı saçlarını beğenen babası, oğlunun saçını kestirmeye kıyamadı. Baran geçtiğimiz yıl sünnet olarak erkekliğe ilk adımını attı. 7 yaşına gelen Baran´ın boyu 1 metre 10 santimi bulurken, saç uzunluğu ise 55 santime ulaştı. Aile, eğitim öğretim dönemi yaklaşmasına rağmen evlatlarının saçını kestirmeye kıyamadı.

DİKKAT ÇEKİYOR

Baran Barış, Alanyurt Fatih İlkokulunda birinci sınıfta eğitime başladı. Okula giden Baran´ın erkek olduğunu öğrenen öğretmenleri ve arkadaşları bir hayli şaşırdı. Okul çıkışında Baran´ı almaya gelen annesi Hediye Barış, “4 çocuğumuz var, 4 erkek evladımızın 3´ncüsü Baran. Baran 7 yıl önce dünyaya geldi. 4 aylık olduğunda saçları çok güzel ve gürdü. Babası Osman Barış, çocuğumuzun saçlarını kestirmek istemedi. 2 yaşına geldi, saçlarının boyu iyice uzadı, kıyamadık. O günden bu yana saçları daha da uzadı. 7 yaşına geldi, ilkokulu başladı. Halen hiçbir şekilde saçına makas değmedi” dedi.

GÜZEL TEPKİLER ALIYORUZ

Baran´ın saçlarını görenlerin çok şaşırdığını ifade eden anne Hediye Barış, “Bazen güzel tepkiler alıyoruz, bazen de çok şaşıranlar oluyor. İnanmayanlar çok oluyor. Siması da kıza benziyor. Kimse erkeğe benzetmiyor. Saç boyu beline kadar geliyor. Yıkıyoruz, krem sürüyoruz, bakım yapıyoruz. Baran´da saçını kestirmek istemiyor. Öğretmenleri, Baran ile konuşacaklar. Baran´ı ikna edebilirlerse saçları kesilebilir” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<