Savcı 240 yıl istedi!

12 Haziran 2020 Cuma 16:56 2020-06-12 17:03:33
Savcı 240 yıl istedi!

22 yaşındaki engelli kıza, Kurşunlu Mahallesi'nde tecavüz ettikleri iddiasıyla 5’i tutuklu 10 şüphelinin yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Son duruşmada sanıklar hakkında müteala veren savcı 8 sanık hakkında 240 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. 2 şüphelinin beraatini isteyen savcı, tutuksuz yargılanan 3 kişinin de tutuklanmasını talep etti.

Olay geçen 2018 yılı Temmuz ayında yaşandı. Çanakkale’nin Çan ilçesinde oturan 22 yaşındaki Bipolar hastası Gamze U., ‘markete gidiyorum’ diyerek evden ayrıldı ve bir daha haber alınamadı. 

Her yerde aranan ve 12 yıldır psikolojik tedavi gören, yüzde 40 zihinsel engelli genç kız, Çanakkale’de benzin istasyonundan bir TIR’a binerek Kütahya’ya gitmek istedi. 

Kurşunlu Mahallesi’nde araçtan inen genç kız, burada C.Y., ile tanıştı. İddiaya göre genç kızı bir barakaya götüren C.Y., cinsel istismarda bulundu. Ardından para karşılığı C.Y.'nin arkadaşları da Gamze U. ile ilişkiye girdi. Genç kız bir fırsattan yararlanarak barakanın camından kaçtı. 

Yaşadığı dehşet dolu anların ardından bir kamyona binen Gamze U., önce Kütahya'ya, ardından trenle Eskişehir'e geldi. Eskişehir Tren garında polisin durumundan şüphelendiği genç kız, başından geçenleri anlatınca olay yeri olan İnegöl Kurşunlu Jandarma Karakolu'na götürüldü. 

Burada başlatılan soruşturma kapsamında kıza tecavüz eden C.Y., ile para karşılığı ilişkiye girip ve tecavüz olayına karıştıkları gerekçesiyle A.K., A.Y., E.K., U.C., E.G., T.G., İ.A., S.B., ve Y.K. gözaltına alındı. Savcılık ifadelerinin ardından Sulh Ceza mahkemesine sevk edilen 10 kişiden  CY., A.K., A.Y., E.K., ve U.C., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, E.G., T.G., İ.A., S.B. ve yüzde 50 zihinsel engelli olduğu öğrenilen Y.K., adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde, 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan yargılanan sanıklar yeniden hakim karşısına çıktı. 

Duruşmada savcı sanıklar hakkında mutealasını verdi. Savcı mütealasında; tutuklu sanıklar A.K., A.Y., E.K., ve U.C., için 40 yıla kadar C.Y., için de 18 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. 

banner380

Ayrıca tutuksuz yargılanan S.B., 40 yıla kadar, E.G., 18 yıla kadar Y.K., için de 7,5 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti. T.G., ve B.Y,.'nin beraatini isteyen savcı tutuksuz yargılanan S.B., Y.K., ile E.G.,'nin tutuklanarak yargılanmasını talep etti.

Davanın karar duruşması 17 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Son Güncelleme: 12.06.2020 17:03
Anahtar Kelimeler:
InegölKursunlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
meyyid 2020-06-13 09:56:19

hayatları kaydı...

banner366

<