banner359

Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

11 Şubat 2018 Pazar 15:50 2018-02-11 18:36:06
Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Suriye´nin Afrin bölgesinde yürüttüğü ´Zeytin Dalı Harekatı´nda şehit düşen Halil İbrahim Aygül ve İnegöllü şehitlerimiz için mevlid-i şerif düzenlendi.

İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği binasında düzenlenen mevlid-i şerif programına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Emniyet Müdürü İlhami Araali, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve CHP İlçe Başkanı Necmi Demir ile Şehit düşen Halil İbrahim Aygül´ün babası Mustafa Aygül ve Bingöl´ün Genç İlçesi kırsalında PKK´lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Hüseyin Gençer´in babası İsmail Gençer ile İnegöllüler katıldı.

Müftü Vekili İsmail Yıldırım´ın şehitler için duasının ardından konuşan Kaymakam Ali Akça, Mehmet Akif´in “Çanakkale Şehitlerine” şiirini okuyarak “Aziz şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu aziz şehitlerimiz bir hilal, vatan uğruna hakka yürümüşlerdir. Tıpkı Çanakkale´de olduğu gibi ve tıpkı 15 Temmuz´da olduğu gibi. Allah onlardan razı olsun, rahmet eylesin. Dünde şehitlerimiz vardı. Allah onların yakınlarına da sabırlar versin. Bu Şehitlerimiz hakka yürümüşlerdir, dikkat edin ölmüşlerdir demiyorum. Çünkü bizleri yaratan Allah, yüce kitabımız kuran-ı kerimde bizlere bunu çok açık bir şekilde ifade etmiştir; Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar hayattadır lakin siz şuurunda değilsiniz. Bizi yaratan böyle buyurduysa onlar hayattadırlar, fakat biz idrak edemiyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Şehitlerimiz bu memleketin gönlünde taht kurmuşlardır. Ne mutlu onlara kutlu bir yolculuğa çıktılar. Ne mutlu onların ailelerine… o şehitlik ve gazilik makamı var ya bu toprakların sigortasıdır. Aziz şehitlerimizin yakınlarına sahip çıkmak, onların acılarını paylaşmak bizler üzerinde bir görevdir.” Dedi.

Kuran-ı kerimden ayetlerin okunmasının ardından katılanlara ikramlarda bulunuldu.

Son Güncelleme: 11.02.2018 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<