banner359

“Şehrimizdeki Öğrencinin Sorunu Bizim Sorunumuzdur”

30 Kasım 2017 Perşembe 16:27
“Şehrimizdeki Öğrencinin Sorunu Bizim Sorunumuzdur”

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl MYO’nda bu yıl eğitim öğretime başlayan öğrencilerin destinasyon programı kapsamında 180 öğrenciyle Müze Konferans Salonunda bir araya geldi. Taban, “Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. Şehirdeki öğrenci bizim öğrencimiz” dedi.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu’nda 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle eğitime başlayan öğrencilerin İnegöl’ü tanımaları adına düzenlenen destinasyon programı Çarşamba günü gerçekleştirildi. 180 öğrenci program kapsamında İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Müzesini gezerek şehri tanıma fırsatı buldu. Belediye Başkanı Alper Taban’da öğrencilere müze ziyareti sırasında eşlik ederken, müze konferans salonunda kısa bir söyleşi de düzenlendi.

İNEGÖL BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU
İnegöl MYO Müdür Yardımcısı Tolga Bahadır Şimşek nezaretinde gerçekleştirilen destinasyon programının Başkan Taban ile buluşma bölümünde, Şimşek kısa bir selamlama konuşması yaptı. Şimşek, “Kent tanıtımı ve oryantasyon çalışmalarında dün sabah ve öğlen seansı olmak üzere, bugün de 10 farklı bölümden olmak üzere öğrenci arkadaşlarımızla burada bulunmaktayız. Öncelikle Alper Taban Başkanımıza yeni görevinde başarılar dilemek istiyorum. Alper Başkanımızın daha önce Alinur Aktaş döneminde Başkan Yardımcısıyken de okulumuza büyük katkıları oldu. Her zaman bizlere araç ve bazı fiziksel imkanlar konusunda yardımları oldu. Ben bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Belediyeler üniversitelerden daha bağımsız, yerel yönetimi sağlayan kuruluşlar. Ama şunu söyleyebilirim ki İnegöl Belediyesi Alinur Başkanımızın, yine şuanda Alper Başkanımızın devam ettiği süreçte üniversitelere destek noktasında hiçbir zaman ayrı kalmadılar. Her zaman bizim yanımızda oldular. Bu kent dinamiği, üniversitenin halkla bütünleşmesi açısından önemli, sanayi ile bütünleşmesi açısından önemli. Ben bugüne kadar olan desteklerin bundan sonra da olacağını düşünüyorum. Bu imkanlar her zaman bizim öğrencilerimiz için sağlandı. Ben bu noktada da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Şimşek’in ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Henüz yeni seçilmiş bir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Taban, “Çok farklı hissiyatlar, düşünceler içerisindeyiz. Bir Belediye Başkan Yardımcılığı görevimiz vardı ama Başkan Yardımcılığı araç içerisinde şoför koltuğunun yanında, arkasında seyahat etmek gibi bir şey. Direksiyona geçmek ise çok farklı bir şey. Onu da 8 Kasım’dan bugüne kadar yaşıyorum. Tabi niyetler hayır olduktan sonra sonu da hayır olur diyerek besmeleyle çalışmalarımıza başladık” dedi.

GÜZEL VE BEREKETLİ BİR ŞEHİRDESİNİZ
Alper Taban, öğrencilere güzel bir şehirde olduklarını ifade ederek sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnegöl’ün çok bereketli bir şehir olduğunu ifade etmek istiyorum. İnegöl şuan itibariyle yaklaşık olarak 255 bin diye söylüyoruz ama bunun haricinde tabi gayri resmi bir nüfusta var. Bunlar şehrimizde yaşayan Suriyeli vatandaşlar, beraberinde bir miktar nüfus kaydına geçmeyen Ahıska bölgesinden gelen vatandaşlarımız var. Bunlarla birlikte yaklaşık 280 bini bulan bir nüfus var. Tabi şehir çok canlı ve dinamik bir şehir. Bu şehirde sanayi faktörü var. Sanayi gerçekten sürekli olarak dışarıdan yeni yeni insanların buraya gelmesini ve bu şehirde ticaret yapmasını önümüze getiriyor. Kaldı ki beraberinde tarım da var. Şuanda turizm başlığı altında da yürüttüğümüz çok ciddi çalışmalar var. Normalde sanayinin olduğu yerde tarım, tarımın olduğu yerde sanayi eksiktir ama İnegöl’de ciddi bir tarım potansiyeli de var. İnegöl aslında resmi rakamlara bakıldığında birçok vilayetten önde gelen bir şehir. İnegöl’de çok ciddi bir dış ticaret hacmi olduğunu ifade edebiliriz. Şehirde başlıca sanayi kolu mobilya. İhracat rakamları noktasında da bilgilendirmek gerekirse yaklaşık olarak 1 milyar 124 milyonluk bir dış ticaret hacmine sahibiz. Türkiye’de iller sıralaması baz alındığında 81 vilayet arasında 20’nci sırada. İnegöl aslında şuanda Türkiye’ye örnek bir şehir. Türkiye’nin hedefleri var; inşallah 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefine erişmek istiyoruz. Bunun yanı sıra ekonomide dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmek istiyoruz. İnegöl de bu hedeflere direk katkı koyan bir şehir. Cari fazla veren iller sıralamasında 81 vilayet içerisinde 7’nci sıradayız. Bu çok önemli. Yani ihracatı ithalatından fazla olan bir şehiriz. Bu ülkemizin de şuanda gelmek istediği noktadır. Şehrimiz Osmanlı İmparatorluğu’nun beylikten imparatorluğa geçişine şahitlik etmiş bir şehir. Tarihi anlamdaki lokasyonu da gözlerden kaçırılmaması gereken bir noktadır. İnegöl denince akla gelen bir diğer markamız da köfte. Mobilya kadar adını duyurmuş bir değerimizdir. Bir diğer markamız ayçekirdeğimiz. Marketten alıp tükettiğiniz çekirdeklerin birçoğu İnegöl’de üretiliyor.”

“İNEGÖL, 5000 YILIK TARİHİ OLAN BİR ŞEHİR”
“Şehrimize gelen konukları ilk olarak müzelerimizi gezdirerek şehrimizi tanıtmaya başlıyoruz. 2009 yılında yapmış olduğumuz bir Kent Müzemiz var. 2014 yılında da içinde bulunduğumuz Mobilya Müzesi hayata geçirilmiş oldu. Aslında anlatmaya çalıştığımız pek çok şeyin özeti müzelerimizde var. Arkadaşlar yaklaşık 5000 yıllık tarihe sahip bir şehirdesiniz.”

MÜSTAKİL ÜNİVERSİTE İÇİN ELİMDEN GELEN GAYRETİ ORTAYA KOYACAĞIM
İnegöl’de uzun süredir gündemde olan müstakil bir üniversite kurulması çalışmalarından da söz eden Taban, “Şehrimizde şuanda bir üniversite gündemi var. Bununla ilgili halihazırda yürüyen bir çalışma olduğunu ifade edebilirim. Gerçekten şehrimizde yeni bir üniversitenin oluşmasını canı gönülden istiyoruz. Biran önce olması noktasında bu gayretimi ben de ortaya koyacağım. Fakültemiz ve Meslek Yüksek Okulumuzla da sürekli irtibat halindeyiz. Fiziki imkanları tabi ki önemsiyoruz. Daha iyi mekanlarda daha iyi sunumlarla sizleri ağırlamamız lazım. En iyi eğitimi vermemiz lazım. Bunun farkındayız. Bunların da iyileştirilmesi adına adımlar atılıyor. Şehrimizde daha fazla öğrenci ağırlayacağımızı da ben görebiliyorum. Bu tabi karşılıklı katma değere de dönüşüyor. Öğrenci demek o şehre bir canlılık demek, katkı demek. Öyle şehirler var ki öğrenci ve askerden dolayı o şehirde canlılık devam ediyor. Ben buralarda iyi ki varsınız diyorum” diye konuştu.

“SİZİN SORUNUNUZ BİZİM SORUNUMUZDUR”
Konuşmasının sonunda öğrencilerin önemine de vurgu yapan Taban, “Sizin buralarda huzurlu ve rahat bir şekilde eğitiminizi sürdürmeniz için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağımızı da ifade etmek istiyorum. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. Şehirdeki öğrenci bizim öğrencimiz. Bu bizi ilgilendirmez demiyoruz. Belediyecilik herkesi kucaklamayı gerektiren bir kurum. Biz de bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından Başkan Taban öğrencilerin sorularını yanıtladı. İnegöl MYO öğrencileri Başkan Taban’a çiçek takdim ederken, toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölmyo
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<