banner359

Servis şoförlerine sertifika

04 Kasım 2015 Çarşamba 09:51 2015-11-04 10:57:15
Servis şoförlerine sertifika

 İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde, öğrenci taşımacılığı yapan servis sürücülerine yönelik düzenlenen eğitim seminerleri tamamlandı. 200 civarında sürücü sertifika almaya hak kazandılar. Dün saat 10.00´da İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası´nda düzenlenen sertifika törenine, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Oda Başkanı Bahattin Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile Servisçiler Kooperatifi yönetimi katıldı.

EĞİTİM EN ÖNCELİKLİ KONUMUZDUR

Törende konuşan Oda Başkanı Bahattin Korkmaz, “Bir eğitimin daha sonuna geldik. Bundan 1 ay önce başlatmış olduğumuz eğitimin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber sertifika törenini yapacağız. Göreve geldiğimizden beri Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak en fazla önemsediğimiz konuların başında eğitim geliyor. Eğitimlerimizi artırarak devam ettiriyoruz. Servis şoförü arkadaşlarımıza bu eğitimleri verdik. 200´ün üzerinde servis şoförü arkadaşımıza eğitim verdik. Bunlar artarak devam edecek. Milli Eğitim ile olsun, İnegöl Belediyesi ile olsun, Jandarma ve Emniyet teşkilatları ile olsun devamlı olarak eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Geçen yıl da eğitim vermiştik, bu yıl da sürdürüyoruz. Geçen gün Emniyet yetkilileri ile görüştüm. Eğitimlerden sonra yapılan uygulamalarda çok güzel bir sonuç aldığımızı öğrendim. Bu eğitimlerin faydalı olacağını zaten biliyorduk. Aşağı yukarı 250 civarında kontrol edilen araçlardan sadece 2´sinde çok basit konularla alakalı ceza-i işlem uygulandı. Bu konu ile alakalı gururlandık. Eğitimin çok gerekli olduğunu burada bir kez daha gördük. Herkese teşekkür ediyorum. Böyle bırakmayacağız, eğitimleri hep beraber arttıracağız. Servisçiler Kooperatifi arkadaşımız bu sene seçildi, kendisi de ısrarla bu eğitimlerin içerisinde olmayı arzuluyor. Birazdan sertifika törenimizi gerçekleştireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SEMİNERLER SON DERECE VERİMLİ OLDU

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Eylül ayı içerisinde 12 saat süreyle okul servis araçları şoförlerinin eğitimi ile ilgili bir seminer düzenledik. Bu semineri Milli Eğitim Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği içerisinde vermiş bulunuyoruz. Aslında taşımacılık çok önemli bir iştir. Sivil insanların taşınmasının yanı sıra bir de bizim öğrencilerimizi taşıma yoluyla okullara erişimi sağlanmaktadır. İlçemizde olsun, Türkiye´nin değişik yerlerinde olsun öğrenci taşımacılığı ile ilgili çeşitli zamanlarda değişik şikâyetler geliyor. Bu şikâyetleri minimize edebilmek için taşıma işi yapan şoför arkadaşlarımızın daha bilinçli taşımacılık yapmaları, özen ve hassasiyet gösterebilmeleri için ihale yaparken, ihaledeki mevzuatımız içerisinde şartnamemizde bunları belirtiyoruz. Bunun yanı sıra bir de ehil insanlar tarafından bu eğitimin verilmesini amaçladık. Geçtiğimiz senelerde ortaklarımızla bu kursları peyderpey verdik. Bu yıl da 190 şoförümüzün katılımı ile 12 saatlik bir seminer gerçekleştirdik. Çok faydalı oldu. Bundan sonra yapacağımız seminerlerin de aynı şekilde çok faydalı olacağı kanaatindeyiz. Bu çocuklar hepimizin. Öğrencilerin taşınması normal sivil insanların taşınmasından biraz daha farklı. Bu çocuklarımız köylerinden alınıyor. Belki aynı güzergâh içerisinde birkaç köy gezdirilerek okullarına dağıtılıyor, okullarından alınıp geri götürülüyor. Bu konuda onlara daha hassas davranılması gerekiyor. Bu nedenle bu seminerler düzenlenmiş, çok verimli olmuş. Bundan sonra da düzenlenecektir. Şuanda 182 araçla, 3 bin öğrencimizi ilköğretim, ortaöğretim ve engelli okullarımızla ilgili taşıma yapmaktayız. Bu ciddi bir rakamdır. 3 bin öğrenci birçok ilçede yok. Şoför kardeşlerimizin bu konuda daha hassas olmaları gerekir. Netice itibariyle bu çocuklar hepimizin. Bu çocukların oradaki davranışlarından, şoförlerin öğrencilere karşı davranışlarından, güvenliklerinden, her şeyinden şoför kardeşlerimiz sorumludur. O nedenle hassas olmaları gerekiyor. Bu amaçla değerli Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerinin de katkılarıyla bu seminerleri verdik. İnşallah bundan sonra süreç içerisinde değişik seminerleri yine vereceğiz. Amacımız sağlıklı bir ulaşım olsun. Eğitimde taşıma yoluyla gelen öğrencilerimizin daha güvenli, daha sağlıklı ulaşımları için, velilerin ve bizim gözümüz arkada kalmasın diye çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belgelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kazasız, belasız, herhangi bir musibet olmadan bu eğitim öğretim yılının sonuna ereriz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seminere katılan 200 Servis Aracı Sürücüsü adına 10 sürücüye temsili olarak sertifikaları verildi.

Son Güncelleme: 04.11.2015 10:57
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<