banner359

Servisçilere Eğitim

24 Ocak 2018 Çarşamba 11:00
Servisçilere Eğitim

Sömestr tatilini fırsata çeviren İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yayınlanan Okul Taşıtları Yönetmeliği gereğince okul servis şoförleri ile okul taşıtlarında görevli rehber personele yönelik eğitim vermeye başladı.

Eğitimler ilk olarak okul taşıtlarında görevli rehber personele verilirken, akabinde servis şoförlerine de 30 saatlik bir eğitim vereceklerini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “25 Ekim 2017 tarihinde Okul Taşıtları Yönetmeliği yayınlandı. Bu yönetmelikte servis şoförlerine ve okul taşıtları rehber personeline eğitim verilmesi noktasında Milli Eğitim Bakanlığına görev verildi. Bununla alakalı da yaygın eğitim kurumu olarak Halk Eğitim Merkezimizde servis şoförlerine ve okul taşıtları rehber personeline sömestr tatilinde 30´ar saatlik, birer hafta süren eğitimler vereceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üçlü protokol yaparak, bu anlamda okul servislerinin daha kaliteli olması için hem servis şoförlerine hem de rehber personeline eğitimler verilecek. Bu eğitimlerin ilkine de başladık. İlk olarak rehber personele bu eğitimler veriliyor. Özellikle özel eğitimde taşımacılık yapan servislerde görevli rehber personele eğitimler başladı. Şuan 40 civarında rehber personel eğitim alıyor” dedi.

SERVİS ŞOFÖRLERİ DE EĞİTİLECEK

Özdemir, “Kreşlerin, okul öncesi kurumların ve aile birlikleri tarafından çalıştırılan okul servislerinin tüm sürücüleri bu eğitimden geçecek. Bu konuda duyurumuzu yaptık. Gerek Şoförler Odasıyla gerekse servisçiler kooperatifiyle iletişime geçerek, servis şoförlerinin eğitimi sağlamış olacağız” diye konuştu.

VERİLECEK EĞİTİMLER

Verilecek eğitimler hakkında da bilgi veren Özdemir, “Servis şoförlerine verilecek olan eğitimlerde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi ve trafik güvenliği, güvenli araç kullanımı ile okul taşıtları konuları anlatılacak. Okul taşıtlarında görevli rehber personeline ise, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği, trafik sistemi ve trafik güvenliği, iletişim ile yolcu indirme ve bindirme kuralları konuları hakkında bilgiler verilecek. Verilecek eğitimlerin amacı ise, iş sağlığı ve güvenliği kurallarının uygulanması, trafik sisteminin unsurlarına ve güvenliğine dair gerekli önlemlerin alınması, öğrencilere karşı olumlu tutum ve davranış geliştirerek, sağlıklı ve etkili iletişim kurulması, taşıma hizmetlerinin düzenli ve güvenli hale getirmeye yönelik tedbirlerin alınmasıdır. En kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim gördükleri okullarına ya da eğitim merkezlerine taşınmasıyla görevli olan servis araçlarında görevli kişilerin, bu görevi yerine getirmeleri esnasında birtakım kurallara riayet etmeleri gerekmektedir. Servis rehber personeli taşıma işlemi sırasında öğrencilerin oturmalarını ve rahat güvenli bir yolculuk yapmalarını sağlayacak tedbirleri alır. Servis hizmeti sırasında taşıta başka herhangi bir yolcu almadan, taşıt içi düzeni sağlar. Anaokulu ve ilkokul statüsündeki okul öğrencilerinin inme ve binmelerine yardımcı olur. Servis rehber personeli kıyafet seçiminden, öğrencilere örnek olacak davranış ve tutumlar geliştirmeleri için nasıl davranmaları gerektiğine kadar pek çok hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu programla servis rehber personeli; öğrencilere hizmet verirken, öğrencilerin uymaları gereken trafik, güvenlik ve davranış kurallarına ilişkin de bilgi ve becerilerin kazandırılmasını amaçlanmaktadır. Kurs programına katılan bireylerden, olumsuz davranışlarını ortadan kaldırmaları, öğrencilere örnek olabilecek olumlu tutum ve davranış geliştirilmeleri beklenmektedir. Öğrenme süreçlerinde anlatım, soru-cevap, yaparak ve yaşayarak öğrenme yöntemlerinin yanında, bireylerin düşünmelerini, araştırmalarını, sorun çözmelerini ve edindikleri bilgi ve beceriyi yeniden yapılandırıp hayata geçirmelerini destekleyen, eğlenerek öğreten bireysel öğrenme yöntem ve teknikleri uygulanır” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
InegölEğitimServis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<