Sivil Savunma Günü Kutlandı

02 Mart 2016 Çarşamba 10:02 2016-03-02 10:06:25
Sivil Savunma Günü Kutlandı

 Sivil Savunma Günü, dün Altıeylül Ortaokulunda düzenlenen programla kutlandı. İtfaiye ekiplerinin tatbikatı nefesleri kesti.

Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açış konuşmasını yapan Altıeylül Ortaokulu Müdürü Mehmet Göksu, “Sözlerime büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün şu sözüyle başlamak istiyorum; ‘Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur.´ Savaşta yaralananları ve savaş meydanı dışındaki sivilleri korumak üzere başlayan sivil savunma çalışmaları, ülkemizde 1928 yılında şekillenmeye başlamıştır. Bu yıl cephe gerisinin havaya karşı müdafaa ve muhafazası altında bir talimatname çıkartılmıştır. Bu düzenleme ile yürütülen hizmetler, 1938 yılından itibaren 1502 sayılı pasif koruma kanununun çıkarılıp, 28 Şubat 1958 tarihinde de yürürlüğe girmesi ile devam etmiştir” dedi.

Savaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve topyekun savunmanın en önemli unsurlarından biri olan Sivil Savunmanın, her yıl 28 Şubat´ta düzenlenen etkinlikler ve yapılan tatbikatlarla kutlandığını belirten Müdür Göksu, “Ülkemizin doğal afetler konusunda riskli bölgelerinin çokluğu göz önünde bulundurulduğunda, sivil savunmanın önemi daha iyi anlaşılacaktır. Ulusal varlığın sürdürülmesi için topyekun bir savaşın ya da doğal afetlerin koşullarına barıştan itibaren hazırlanılması ulusal bir zorunluluktur. Karşılaşılacak bu gibi zor durumlarda ulusal ve bireysel varlığımızı sürdürebilmek için bilinçli, planlı ve nitelikli bir sivil savunma yapmalıyız. Önlemler ve etkinlikler bütünü olan sivil savunma, yalnız savaşta değil, barışta olabilecek deprem, yangın, su baskını, kaza gibi büyük felaketler için de gereklidir. Bu amaçla aile fertlerimizle evlerimizde, komşularımızla mahallemizde ve öğrencilerimizle okullarımızda oluşabilecek doğal afetlerde yapılması gerekenler, sık sık tatbikatlarla desteklenerek, toplum olarak daha dinamik bir yapıya kavuşmamız gerekmektedir. Son yıllarda yaşanan doğal afetlerde, eğitim eksikliği, bilinçsizlik ve ihmal sonucu yitirilen canlar, bunun en büyük göstergesidir. Tedbirsizlik ve ihmal sonucu can kayıplarının olmadığı, mutlu, sağlıklı ve güçlü yarınlar temennisiyle hepinize teşekkür ederim” dedi.

Konuşmanın ardından Altıeylül Ortaokulu öğrencisi Feyza Yakut, ‘Sivil Savunma´ ile Ömer Şengül ‘Sivil Savunma Bilinci´ adlı şiirleri okudular. Okul öğrencileri tarafından sunulan ‘Cehaletin Bedeli´ adlı skecin ardından okul korosu türküler seslendirdi.

Program, itfaiye ekiplerinin okul bahçesindeki yangın söndürme tatbikatıyla son buldu.


Son Güncelleme: 02.03.2016 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<