banner359

Su kaynakları inceleniyor

11 Şubat 2017 Cumartesi 11:26 2017-02-11 11:27:46
Su kaynakları inceleniyor

 Bursa Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe ile Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri, İnegöl´e bağlı Sulhiye Mahallesine giderek tespit edilen 5 adet su kaynağını inceledi.

İncelemeler sonucunda yapılan gözlemler ile birlikte önümüzdeki günlerde su kaynaklarına ait rapor tamamlanacak.

Bir su fabrikasının Sulhiye Mahallesi´nde tespit ettiği 5 adet su kaynağının saniyede ( 3/2´si)  6.5 litresini kullanmak için DSİ ve ilgili Bakanlıklardan gerekli izinleri alarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna talepte bulundu. Talebi değerlendiren komisyon üyeleri, Sulhiye Mahallesine gelerek bölgede yerinde incelemelerde bulunarak rapor hazırlamaya başladı. Raporun önümüzdeki günlerde tamamlanacağı öğrenildi. 

KAYNAĞIN 3/1´İ DOĞAYA, 3/2´Sİ EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

DSİ, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kaynaktan çıkan suyun 3/1´inin doğaya kazandırılarak ekolojik dengenin sağlanması, geriye kalan 3/2´sinin ekonomiye kazandırılacağı öğrenildi.

80 MİLYON TL´LİK YATIRIMDA 100 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Sulhiye mahallesinde yapımı biten 80 Milyon liralık özel su üretim tesisleri iki adet fabrikadan oluşurken, yine yaklaşık 100 civarında işçi istihdam edileceği öğrenildi.

Son Güncelleme: 11.02.2017 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<