banner359

Tarihi hamam çöplük oldu

18 Temmuz 2019 Perşembe 10:12 2019-07-18 10:28:14
Tarihi hamam çöplük oldu

Yeniceköy mahallesinde Osmanlı döneminden kalma hamam tarihe meydan okurken, kendini bilmezler tarafından çöplüğe dönüştürülerek tahrip ediliyor. 1500’lü yıllarda yapılan ve halka hizmet veren tarihi hamam küllerinden doğmayı bekliyor.

Tarihi hamama sahip çıkılmasını isteyen Yeniceköy Mahallesi Muhtarı Şükrü Kutluca, “Yeniceköy mahallemizin girişinde Osmanlı döneminde yaklaşık 500 yıl önce yapılan hamamımızın hali ortada. Günümüze kadar her türlü hava şartlarına ve doğa olaylarına rağmen direnen bu eser, bazı vatandaşlar tarafından tahrip edildi, yıkılmamak için adeta direniyor. Yıllar önce belediye iken burada bir çalışma başlatılmış fakat mülkiyet sahibi bu duruma izin vermemiştir. Bu eserler bulundukları yerin kimliği sayılır. Yıllarca ayakta kalan bu eserin kamulaştırılıp, restore edilmesini, atalarımızdan bize miras kalan bu eserlere sahip çıkılmasını arzu ediyoruz” dedi.

ÇÖPLÜĞE DÖNMÜŞ

Kutluca, “İçerisi çöp yığınlarıyla dolu. Korunmasız halde görülüyor. Acilen bu konuda bir çalışma yapılması gerekiyor“ ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 18.07.2019 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<