"Tarım şehri olma hedefine kilitlendik"

17 Şubat 2016 Çarşamba 09:53 2016-02-17 09:58:38
"Tarım şehri olma hedefine kilitlendik"

 İnegöllü tarım sektörü temsilcileri, Almanya´nın başkenti Berlin´de düzenlenen Tarım Fuarına katılmalarına destek olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a teşekkür ziyaretinde bulundular.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Tarım Komisyonu üyesi Selahattin Külcü ile sektör temsilcileri ziyarette hazır bulundular.

MOBİLYA ŞEHRİ OLDUĞU KADAR BİR TARIM ŞEHRİDİR

“İnegöl, mobilya şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehridir” diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl´ün tarım potansiyelini daha fazla ön plana çıkarabilmek için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş ile ortaklaşa olarak birçok projeyi yürütüyoruz. Bu noktada arkadaşlarımızla daha önce yaptığımız konuşmalarda yurtdışında bir tarım fuarını ziyaret ederek fuardaki gözlemlerimizi kendi içimizde tartışma ve istişare etme adına bir düşüncemiz vardı. Bu konuda hem Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi hem de Tarım Komisyonu üyesi olan Selahattin Külcü´nün teşvikleriyle ve İnegöl Belediyesi´nin de destek ve katkılarıyla, Kırsal Mahallelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik´in aralarında olduğu tarım sektöründen 29 arkadaşımız Almanya Berlin´de düzenlenen Tarım Fuarına katılım gösterdiler” dedi.

TARIMIN GELİŞİM GÖSTERMESİ ADINA DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ.

Aktaş, “Bugün bu ziyaret vesilesiyle bundan sonra İnegöl´de tarım sektöründe neler yapılabilir noktasında kendileriyle istişare de bulunduk. İnegöl Belediyesi olarak tarımın gelişim göstermesi adına her zaman destek ve katkı sağlamaya devam edeceğiz. Özellikle 29 arkadaşımızın beraberce gidip katıldığı bu organizasyonun çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu tür güzel organizasyonlar artarak devam edecektir. Mobilya da yakaladığımız ivmeyi tarımda da yakalamamız gerekiyor. Biz Tarım şehri olma hedefine kilitlendik. Bu noktada altyapıyı güçlendirmemiz, çiftçi ve üretici arkadaşlarımızın uğraş verdiği alan ile ilgili yönlendirici ve teşvik edici olmamız da gerekiyor. Bunu sağlarsak inşallah el birliği ile tarım sektöründe daha iyi rakamları yakalarız diye ümit ediyorum. Son olarak katılım gösterilen tarım fuarının hem sektör temsilcilerine hayırlı ve faydalı olmasını umuyor hem de İnegöl tarımı adına bir destek ve katkı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ziyaret sırasında konuşan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Ziraat Odası olarak Türkiye´nin çeşitli yerlerinde düzenlenen tarım fuarlarına dönem dönem İnegöllü çiftçilerimizi götürmeye çalışıyoruz. Ancak yurt dışındaki bir Tarım fuarına gitmek daha önce imkân dâhilinde olmamıştı. Bu noktada Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ın destek ve katkılarıyla ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Selahattin Külcü´nün girişimleriyle 29 arkadaşımız ile Almanya Berlin´de düzenlenen tarım fuarına iştirak ettik” dedi.

“Fuarlar gerçekten insanların ufkunu açıyor ve sektörü ilgilendiren konularda bizlere önemli katkılar sağlıyor” diyen Çelik, “Geziye katılan arkadaşlarımızın her biri kendi alanını ilgilendiren konularda önemli bilgiler edindiler. Bu tür organizasyonlar İnegöl tarımın gelişime katkı olması açısından önem arz etmektedir. İnşallah bundan sonra da Belediye Başkanımızın destekleriyle yine böyle önemli fuarlara gideriz. Bugün de Belediye başkanımızı ziyaret ederek hem bir teşekkürde bulunmak istedik hem de fuarda edindiğimiz izlenimleri kendileriyle paylaşıp sektör ile alakalı bundan sonra neler yapabiliriz noktasında kendileriyle istişarede bulunduk” dedi.

HER ZAMAN YANIMIZDA OLMUŞLARDIR

Çelik son olarak, “Belediye Başkanımıza, İnegöllü çiftçilerimize bugüne kadar göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakalarından dolayı huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. İlçemizde tarım sektörünün gelişim göstermesi ve iyi bir seviyeye gelmesi için bize her konuda destek olmaya çalışıyor. Sektör temsilcileri olarak şimdiye kadar kendilerinden ne talep ettiysek, bizleri hiçbir zaman kırmadan İnegöl tarımının daha iyi yerlere gelmesi noktasında her zaman yanımızda olmuşlardır. Bu destek ve katkılarının her zaman devam etmesi dileğiyle, saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.


Son Güncelleme: 17.02.2016 09:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<